Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πολύ καλές εντυπώσεις στο ξεκίνημα του πλοίου «Άνεμος» στις Δυτικές Κυκλάδες

«Πρεμιέρα» στις  Κυκλάδες για το ε/γ-ο/γ  «Άνεμος» της Aegean Sea Lines, συμφερόντων του Ομίλου Ευγενίδη. Με πύλη αναχώρησης της Ε2 από   Πειραιά στις  (08.10’) για Σέριφο-Σίφνο –Μήλο (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή-Σάββατο)   και Τρίτη-Πέμπτη-Κυριακή Σίφνο-Ίο-Σαντορίνη (07.10).

Κατέπλευσε  στη Σίφνο το Σάββατο 5 Αυγούστου όπου  πραγματοποιήθηκε ο  αγιασμός του πλοίου. «Είναι μεγάλη η συγκίνηση. Έχει το σινιάλο του Νικολάου-Βερνίκου Ευγενίδη καθώς το ‘’Άνεμος’’ ήταν το αγαπημένο του βαπόρι», τόνισε  ο Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης. Για να προσθέσει: «Δεν θα γινόταν αν δεν είχαμε τη δική σας στήριξη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ». μέσα στο πλοίο υπάρχει εικόνα του Αγίου Συμεών.

 

Ο πλοιοκτήτης Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης σύμφωνα με το  έθιμο του νησιού θα «πανηγυρίσει» την εικόνα του Αγίου την επόμενη χρονιά στις 3 Φεβρουαρίου του 2024.

 

Ο Όμιλος Ευγενίδη επανέκαμψε  στην ελληνική ακτοπλοΐα, βάζοντας τέλος στην ολιγόμηνη απουσία του μετά τη πώληση, τον Απρίλιο του 2022, του Speedrunner ΙΙΙ στη Seajets του Μάριου Ηλιόπουλου.

 

Το πλοίο είναι ένα εντυπωσιακό cruise ferry, ναυπηγήσεως 1980 το οποίο δραστηριοποιείτο στη Βόρεια Ευρώπη. Διαθέτει τέσσερις μηχανές και αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 20 κόμβων.

«Είναι ένα ξεχωριστό πλοίο μεγαλύτερο από τα Blue Star. Έχει μήκος 136 μέτρα, 25 μέτρα πλάτος, έχει μεταφορική ικανότητα για 350 αυτοκίνητα ή 145 ιχ και 50 φορτηγά, 1.500 επιβάτες εκ των οποίων 400 σε καμπίνα, με συνεδριακό χώρο, εστιατόρια, και πολλές ανέσεις που το κάνει να μοιάζει με κρουαζιερόπλοιο», είχε επισημάνει στο Newmoney στέλεχος της εταιρείας.

 

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει μετονομαστεί  σε Aegean Sea Lines από Aegean Speed Lines, και ο λόγος είναι ότι έχει πλέον περάσει εξ ολοκλήρου σε συμφέροντα του Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η εταιρεία Aegean Sea Lines ανακοινώνει την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΝΕΜΟΣ και τη δρομολόγηση του πλοίου από το Σάββατο 05/08/2023 στις Κυκλάδες.

Οι δυσκολίες που προέκυψαν και οι συχνές παύσεις εργασιών που υπήρξαν (λόγω των ημερών καύσωνα κ.α) επηρέασαν το αρχικό χρονοδιάγραμμα αλλά όχι τον κατασκευαστικό σχεδιασμό του πλοίου το οποίο είναι πλέον αντίστοιχο του υψηλού επιπέδου παροχών που η Aegean Sea Lines έχει θέσει εξαρχής ως στόχο.

 

Μέχρι και τις 10/09 το Ε/Γ-Ο/Γ ANEMOΣ κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο αναχωρεί στις 08:10 από το λιμάνι του Πειραιά για Σέριφο- Σίφνο- Μήλο και επιστροφή, και κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή αναχωρεί στις 07:10 για Σίφνο- Ίο- Σαντορίνη- Σίφνο- Σέριφο-Πειραιά.

Από 11/09 ως 01/10 το Ε/Γ-Ο/Γ ANEMOΣ κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή θα αναχωρεί στις 08:10 από το λιμάνι του Πειραιά για Σέριφο- Σίφνο- Μήλο και επιστροφή, κάθε Τρίτη και Σάββατο θα αναχωρεί στις 08:10 από το λιμάνι του Πειραιά για Σέριφο- Σίφνο- Μήλο – Σαντορίνη και κάθε Τετάρτη και Κυριακή θα αναχωρεί στις 10:15 π.μ. από Σαντορίνη για Μήλο- Σίφνο – Σέριφο- Πειραιά.

Εντός των προσεχών ημερών θα αναρτηθούν και τα δρομολόγια του Οκτωβρίου.

 

newmoney.gr

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος – Άγιος Αρσένιος: Πλάνα από την εξέλιξη του έργου «Αγωγός μεταφοράς ακαθάρτων Τ. Κ. Σαγκρίου – Βίβλου» Συνεχίζονται με τάχιστους ρυθμούς το έργο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Τι περιμένουν οι επιχειρήσεις εν όψει Πάσχα – Τι δήλωσε ο Μιχάλης Κρητικός (vid) Το νησί της Νάξου θα επισκεφθούν πολλοί επισκέπτες, εν...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στη Μύκονο για συναντήσεις Κατερίνα Γιαννακά και Αντώνης Σέργης Η Κυκλαδίτισσα υποψήφια Ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Γιαννακά επισκέπτεται το νησί της Μυκόνου αύριο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Επίσκεψη της υποψήφιας ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη στο Επιμελητήριο Κυκλάδων Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου η υποψήφια ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, στο...