Δημήτρης Αποστόλου: Η Μενεγάκη ήταν η έμπνευση για τους Δύο Ξένους

Δημήτρης Αποστόλου: Η Μενεγάκη ήταν η έμπνευση για τους Δύο Ξένους

Εικοσιένα χρόνια μετά την πρώτη προβολή της σειράς στο Mega, οι Δύο Ξένοι έχουν ακόμα από πίσω τους πολλές μικρές ιστορίες με αρκετό ενδιαφέρον. Ο Δημήτρης Αποστόλου, ο έτερος Καππαδόκης του σεναρίου μετά τον Αλέξανδρο Ρήγα, είχε να κάνει μια αποκάλυψη σχετικά με την πηγή έμπνευσης για τη σειρά.

Αν και ήταν παραπάνω από προφανές, ειδικά εκείνα τα χρόνια που η Ελένη Μενεγάκη ήταν στο ξεκίνημα της, ο γνωστός σεναριογράφος παραδέχτηκε σε συνέντευξή του ότι η παρουσιάστρια αποτέλεσε το πρότυπο πάνω στο οποίο δόμησαν τον χαρακτήρα της Μαρίνας Κουντουράτου και όσα συνέβαιναν στο πρωινό της.

Ο Δημήτρης Αποστόλου εξήγησε ότι δεν ήταν απλώς μια εικόνα που προσπαθούσαν να την αντιγράψουν. Τόσο ο ίδιος όσο και ο Αλέξανδρος Ρήγας είχαν επαφές με την Ελένη Μενεγάκη για να τους βοηθήσει να φτιάξουν τον ρόλο. Σε συνέντευξη του στην Espresso αποκαλύπτει ότι τους έπαιρνε τηλέφωνο κι από μόνη της κάποιες φορές για να τους περιγράψει γεγονότα που δεν έβγαιναν στον αέρα.

«Δεν ήθελα να πηγαίνω σπίτι, όχι για να αλητεύω – γιατί είμαι πιστό σκυλί και δεν έχω απατήσει καμία σχέση μου. Προτιμούσα να δουλεύω. Τότε, μάλιστα, έγινε το deal συνεργασίας με τον Αλέξανδρο Ρήγα και γράψαμε τη σειρά Δυο ξένοι, που έγινε τεράστια επιτυχία. Ακριβώς! Θυμάμαι ότι μας έπαιρνε τηλέφωνο και η ίδια, περιγράφοντάς μας διάφορα χιουμοριστικά περιστατικά που της συνέβαιναν, κι εμείς τα περνούσαμε στο σενάριο».