Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πού κυμαίνονται οι τιμές

Τις τελευταίες μέρες αρχίζει και πέφτει η τιμή στα καύσιμα. Πιο πολύ πέφτει στο πετρέλαιο κίνησης, έχει περισσότερη πτωτική κίνηση και λιγότερο στην αμόλυβδη, είπε στην ΕΡΤ η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα.

Το καλό είναι ότι συμπαρασύρει προς τα κάτω και την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, που είναι σήμερα στα 1,35 με 1,39 ευρώ το λίτρο, και ίσως υπάρχουν και κάποια μαγαζιά με 1,33, αλλά αυτό δεν το συνιστώ. Είναι επικίνδυνο.

Έκανε δήλωση η κυβέρνηση ότι οι επιπτώσεις από τον πόλεμο δεν είναι τόσο τραγικές στο οικονομικό κομμάτι όσο φοβόμασταν. Και πάντα επί του παρόντος. Γιατί εγώ τι λέω. Τιμολόγια με τα τιμολόγια βαδίζουμε γιατί έχουμε και ένα πλαφόν. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το ποσοστό κέρδους. Άρα πάμε βήμα βήμα.

Οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης είναι μικρές και είναι δικαιολογημένο γιατί κάνει πάρα πολύ ζέστη και ο κόσμος σου λέει άσε κερδίζουμε χρόνο και μήπως πέσει κι άλλο και μήπως πέσει κι άλλο.

Έχουμε παραγγελίες πιο πολλές στα βόρεια της Αττικής, μετά στην ανατολική, εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη δουλειά, άνεση οικονομική. Στο νότιο τομέα, τελευταία η Δυτική Αττική ξεχνάμε το κέντρο και πιο πολύ πηγαίνουν οι μονοκατοικίες και οι πολυκατοικίες που έχουν λίγα διαμερίσματα γιατί μπορούν να συνεννοηθούν. Είναι δύσκολο. Πάλι θα έχουμε καυγάδες στις μεγάλες πολυκατοικίες, είναι βέβαιο.

Σχετικά με την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης είπε ότι υπενθυμίζουμε στους φίλους μας ότι άμα έχουν 200 ευρώ επίδομα θα πρέπει να αγοράσουν 400. Το διπλάσιο είναι πολύ σημαντικό. Να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν δύο μεγάλες εταιρείες. Δεν μπορώ να πω τα ονόματα και θα τους κάνω διαφήμιση. Η μία δίνει έκπτωση 5% επί της τιμής, η άλλη 2% επί της τιμής μόνο να γίνει με αγορά κάρτας πιστωτικής σε άτοκες δόσεις. Κερδίζουν δηλαδή γιατί όχι. Και αυτό είναι κάτι που βοηθάει την οικογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει αύριο Δευτέρα 29 Απριλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο δεν θα έχει προεκλογικό χαρακτήρα, όπως επισημαίνει...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΕΛΛΑΔΑ

Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι για την εγκληματική οργάνωση οπαδών και τη δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη. Μεταξύ των προφυλακισμένων και 2 φερόμενοι ως ηγετικά...

ΕΛΛΑΔΑ

«Υπάρχει μια οργανωμένη, απόλυτα οργανωμένη εγκληματική οργάνωση, ένα σύνολο εγκληματιών οι οποίοι έφτασαν και σκότωσαν έναν αστυνομικό. Δηλαδή οργανωμένα, μεθοδευμένα, εμπνευσμένα και αποφασισμένα χτύπησαν...