Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην εξαγορά της CrownRock έναντι 12 δισ. δολ. προχωρά η Occidental Petroleum

Στην εξαγορά της CrownRock έναντι 12 δισ. δολ. προχώρησε η Occidental Petroleum, σε ακόμη μια μεγάλη συμφωνία στον ενεργειακό τομέα των ΗΠΑ, στην εκπνοή του 2023.

Η Occidental θα εκδώσει ομόλογο 9,1 δισ. δολαρίων και περίπου 1,7 δισ. δολάρια σε κοινές μετοχές για τη χρηματοδότηση του mega deal.

Πρόκειται για την 9η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία στις ΗΠΑ, με κεφαλαιοποίηση 49,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα το 26% των μετοχών της εταιρείας κατέχει η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ.

Η CrownRock είναι ένας ιδιώτης παραγωγός ενέργειας που δραστηριοποιείται στο δυτικό Τέξας κατέχοντας μια έκταση 100.000 στρεμμάτων στο Midland Basin.

Σημειώνεται ότι το Midland Basin παρήγαγε το 15% του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ το 2020, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ.

Με επικεφαλή τον δισεκατομμυριούχο του Τέξας Timothy Dunn, η CrownRock παρήγαγε 140.000 βαρέλια ημερησίως το τρίτο τρίμηνο του 2022, από 66.000 βαρέλια ημερησίως το 2019, σύμφωνα με έκθεση Ιανουαρίου της Fitch Ratings.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού μέχρι την Μ. Τετάρτη θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς δημοσιοποίησε ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται ενδείξεις ζωής των ομήρων Κιθ Σίγκελ και Ομρί Μιράν 64 και 46 ετών αντίστοιχα....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης που αποσκοπεί στη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι φοιτητές στις ΗΠΑ συνεχίζουν τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, καθώς προχώρησαν σε συνελεύσεις και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις καταλήψεις τους και ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός...