Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες αλλαγές ενδέχεται να δούμε στα τιμολόγια ρεύματος – Ενεργειακός επιθεωρητής μιλά για την κατάσταση της αγοράς

Για την αποκλιμάκωση των τιμών ρεύματος μετά την αλλαγές που έθεσε σε εφαρμογή εδώ και σχεδόν ένα μήνα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μίλησε στην ΕΡΤ ο ενεργειακός επιθεωρητής Βαγγέλης Πάνος σχολιάζοντας ταυτόχρονα τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος και τις αλλαγές που ενδέχεται να δούμε σύντομα.

«Είδαμε ότι έγινε μια αποκλιμάκωση των τιμών. Είχαν πει ότι από Νοέμβρη – Δεκέμβρη θα ήταν υψηλότερες οι τιμές αλλά τελικά φάνηκε ότι το επίπεδο τιμών ήταν αρκετά χαμηλότερο ακόμα και στα μπλε τιμολόγια, με σταθερή χρέωση» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Όπως είπε στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο, η αγορά περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η πορεία των τιμών της κιλοβατώρας.

Μιλώντας για ένα νέο είδους τιμολόγιο που παρουσίασε ένας από τους παρόχους ενέργειας, το λεγόμενο μικτό, επισήμανε ότι προκλήθηκε αναταραχή στην αγορά και μένει να διευκρινιστεί από το υπουργείο εάν αυτό το νέο τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας θα α εφαρμοστεί είτε ως υποκατηγορία σε κάποιο τιμολόγιο όπως το κίτρινο, είτε να βγει ένας καινούργιος τύπος τιμολογίου.

Όπως ανέφερε ο ενεργειακός επιθεωρητής, παρά τις εξαγγελίες για μηνιαίες μετρήσεις από υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Εξηγώντας τον τρόπο έκδοσης των λογαριασμών διευκρίνισε ότι «μέχρι στιγμής ήταν τετράμηνος εκκαθαριστικός και ενδιάμεσα εκδίδονταν έναντι». Ο ίδιος επισήμανε ότι στο μεσοδιάστημα οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνουν οι ίδιοι τους παρόχους για τις κιλοβατώρες που έχουν καταναλώσει.

Μιλώντας για τον «ενεργειακό τουρισμό» και την τακτική ορισμένων να αλλάζουν πάροχο ρεύματος αφήνοντας απλήρωτους λογαριασμούς επισήμανε ότι και αυτό κάποια στιγμή θα αρχίσει να ξεθυμαίνει προσθέτοντας ότι «απαιτείται να βρεθεί μια φόρμουλα προκειμένου να μην αφήνουν χρέος όταν φεύγουν από έναν πάροχο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκπνέει αύριο, Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου, η προθεσμία για την διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές. Αυτό ισχύει για τις «κλασικές» ταμειακές μηχανές. Αν...

ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 31 τραυματίστηκαν σε τροχαίο χθες Κυριακή στο Μεξικό, ανακοίνωσαν οι αρχές. Το δυστύχημα έγινε στην...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα μεταβεί στο Ισραήλ και στην Ιορδανία την Μεγάλη Τετάρτη, την επομένη της συμμετοχής του σε σύνοδο...

ΔΙΕΘΝΗ

Επτά άνθρωποι δολοφονήθηκαν στον Ισημερινό κατά τη διάρκεια επίθεσης στην περιφέρεια της Γουαγιακίλ (νοτιοδυτικά), πλέον επίκεντρο της βίας στη χώρα, ανακοίνωσε η αστυνομία το...