Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Junior Achievement Greece»: Εκθέσεις του διαγωνισμού μαθητικής επιχειρηματικότητας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Χίλιοι επτακόσιοι έφηβοι «επιχειρηματίες» θα παρουσιάσουν τα καινοτόμα προϊόντα τους και θα διαγωνιστούν στις μαθητικές εμπορικές εκθέσεις του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Junior Achievement Greece» για το 2024 στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι εκθέσεις διοργανώνονται για 19η χρονιά, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στο The Mall Athens, στην Αθήνα, και την Παρασκευή 1 Μαρτίου στο Mediterranean Cosmos, στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου οι μαθητές, ηλικίας 15-18 ετών, να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους και τα πρωτότυπα προϊόντα τους: εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, πρωτότυπα προϊόντα τεχνολογίας, έξυπνα χρηστικά αντικείμενα, προϊόντα υγιεινής διατροφής, αλλά και κοινωνικές, περιβαλλοντικές, εκπαιδευτικές, τουριστικές και πολιτιστικές υπηρεσίες.

  • Στη μαθητική εμπορική έκθεση της Αθήνας συμμετέχουν 57 εικονικές επιχειρήσεις από γενικά Γυμνάσια και Λύκεια, ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ., εσπερινά και ειδικά σχολεία, από την κεντρική και νότια Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην εμπορική έκθεση της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν 46 εικονικές επιχειρήσεις από τη βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη.

Η κριτική επιτροπή του JA Greece θα περάσει από όλα τα περίπτερα, θα πραγματοποιήσει συνεντεύξεις με τις ομάδες και το μεσημέρι θα απονείμει τρία βραβεία σε κάθε εκδήλωση: «Καινοτομία Προϊόντος/Υπηρεσίας», «Καλύτερο Περίπτερο» και «Προώθηση Προϊόντος/Υπηρεσίας».

Στα επόμενα στάδια του προγράμματος, οι μαθητικές ομάδες θα διεκδικήσουν το Public Choice Award σε ειδική ιστοσελίδα, στην οποία θα ψηφίζει το κοινό. Για τη συμμετοχή τους στον πανελλαδικό τελικό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2024» θα αξιολογηθούν από τα επιχειρηματικά πλάνα που θα καταθέσουν.

«Τα παιδιά μάς έχουν καταπλήξει με τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια οι ταλαντούχοι μικροί “επιχειρηματίες” αλλά και οι εκπαιδευτικοί, οι εθελοντές/στελέχη επιχειρήσεων και οι Inspirational Mentors που εμπνέουν, ενθαρρύνουν και ενδυναμώνουν τα παιδιά» δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του JA Greece, Αιμίλιος Κυριάκου.

Η φετινή διοργάνωση υλοποιείται μετά τις δύο διαδοχικές πανευρωπαϊκές πρωτιές που σημείωσαν οι ελληνικές ομάδες του JA Greece, το 2022 η μαθητική εικονική επιχείρηση «Μicrogreens-Magicgreens» από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς και το 2023 η «Ιsometricks» από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία στις 16 Απριλίου 2024 διαγωνίζεται στον παγκόσμιο τελικό του JA Worldwide εκπροσωπώντας την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του JA Greece τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και υλοποιείται με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Χορηγός επικοινωνίας είναι το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δύο ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία που είναι 30η Απριλίου, όπου και ουσιαστικά ολοκληρώνεται το έργο της διασύνδεσης, υπάρχουν περίπου 15.000 επιχειρήσεις οι οποίες...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την επίσπευση των ερευνών γύρω από το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία στο δυστύχημα των Τεμπών ζητά με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Αμφιλοχία επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής(28/4) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του σε νομούς της Ηπείρου και...

ΔΙΕΘΝΗ

Νέο βίντεο με δύο Ισραηλινούς ομήρους δημοσιοποιεί η Χαμάς. Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών δηλώνει η επιχείρηση στην Ράφα μπορεί να αναβληθεί...