Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για 20.000 νέους – Τι ανακοίνωσε Ο Πρωτοψάλτης

Την έναρξη ενός νέου προγράμματος επτάμηνης απασχόλησης για 20.000 νέους ανακοίνωσε μέσω της ΕΡΤ ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης. Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης θα επιδοτήσει το 100% του μισθού και των εισφορών προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να αποκτήσουν την εργασιακή εμπειρία, που χρειάζονται και στη συνέχεια να διεκδικήσουν με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις την ανέλιξή τους στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα θα τρέξει μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα, δίνοντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις.

«Η ΔΥΠΑ επενδύει στον άνθρωπο, επενδύει στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης. Δε θέλουμε να δίνουμε επιδόματα, θέλουμε να βοηθάμε τον κόσμο να βρίσκει δουλειά. Τα προγράμματά μας έχουν δώσει δουλειά σε πάνω από 160.000 ανθρώπους τα τελευταία 4,5 χρόνια» ανέφερε ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπ. Πρωτοψάλτης.

«Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα, που θα αφορά την πρόσληψη νέων για επτά μήνες, να αποκτήσουν την εμπειρία, που χρειάζονται, εμείς θα επιδοτήσουμε το 100% του μισθού και των εισφορών και το πρόγραμμα αυτό θα αφορά 20.000 νέους», τόνισε σχετικά με το νέο αυτό πρόγραμμα, που έρχεται το επόμενο διάστημα.

Ημέρες καριέρας στη Θεσσαλονίκη

Ο Σπύρος Πρωτοψάλτης μίλησε στην ΕΡΤ στο πλαίσιο της «Ημέρα Καριέρας» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), η οποία επέστρεψε για 5η φορά στη Θεσσαλονίκη και στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν 120 επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και αναζητούν υποψήφιους για περισσότερες από 2.500 θέσεις εργασίας, διαφορετικών ειδικοτήτων και όλων των επιπέδων εκπαίδευσης και εξειδίκευσης.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν και ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί μέχρι τις 18:00 του Σαββάτου (24/2) να βρεθεί στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο προκειμένου να συνομιλήσει απευθείας, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού, με εκπροσώπους των επιχειρήσεων, που αναζητούν προσωπικό.

 

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Δημήτρη Καλλιάνου και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του. Ωστόσο διευκρινίζει...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...

ΕΛΛΑΔΑ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην τέλεση κλοπών οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν ως...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης επισημαίνονται τα εξής: Κατά τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 26...