Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παρασκήνιο της παραίτησης Βαρβιτσιώτη – Η επιλογή Στυλιανίδη στη θέση του υπ. Ναυτιλίας (video)

Την παραίτησή του του ανακοίνωσε – μέσω facebook – ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας, θεωρώντας ότι γίνεται στόχος επίθεσης που αποκτά όλο και πιο τοξικά χαρακτηριστικά, λόγω της ατυχούς δήλωσης που έκανε μετά το έγκλημα στον Πειραιά με θύμα τον Αντώνη Καρυώτη. Για «αναπόφευκτη παραίτηση» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι άπαντες κρίνονται καθημερινά. Στη θέση του παραιτηθέντος υπουργού τοποθετήθηκε ο πρώην υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης πρώην υπουργός Ναυτιλίας, είχε δηλώσει: «Σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που θρηνούν τον αδικοχαμένο, αλλά θρηνούν και οι οικογένειες των ανθρώπων που πήγαν για να φέρουν πίσω ένα μισθό, ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία».

Αυτή η δήλωση, με την οποία ο πρώην- πλέον- υπουργός Ναυτιλίας επιχείρησε ατυχώς να εξισώσει τους θύτες της κτηνώδους δολοφονίας στον καταπέλτη του Blue Horizon, με το θύμα, τον 36χρονο Αντώνη Καργιώτη, οδήγησε τελικά τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σε παραίτηση.

Η ατμόσφαιρα για τον ίδιο βάρυνε ακόμα περισσότερο, καθώς όπως αποτυπώθηκε στα βίντεο, τη στιγμή της αναχώρησης του πλοίου στην προβλήτα δεν υπήρχε στέλεχος του Λιμενικού. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επαναλαμβάνει αφενός ότι τα λεγόμενα του παρερμηνεύθηκαν, αφετέρου ότι οι υπεύθυνοι έχουν παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό, ενώ θεωρεί ότι στοχοποιήθηκε.

Στο Facebook ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έγραψε πως: «Τις τελευταίες μέρες γίνομαι στόχος μιας επίθεσης που αποκτά όλο και πιο πολύ τοξικά χαρακτηριστικά. Μια δήλωσή μου που εύκολα παρερμηνεύτηκε, προκάλεσε αγανάκτηση. Ζήτησα άμεσα ειλικρινή συγγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν εξίσωσα το θύμα με τους θύτες. Σε καμία περίπτωση δεν ξέπλυνα τις ευθύνες που έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία».

Υπουργός Ναυτιλίας αναλαμβάνει ο Χρίστος Στυλιανίδης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να χαρακτηρίζει την απόφαση Βαρβιτσιώτη ορθή, υπενθυμίζοντας ότι όλα τα κυβερνητικά στελέχη αξιολογούνται καθημερινά: «Η απόφαση αυτή του πρώην υπουργού ήταν αναπόφευκτη και σωστή. Σχετικά με την επιλογή στο πρόσωπο του Χρίστου Στυλιανίδη, εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με πολιτική εμπειρία είναι ένας πολιτικός με ευρωπαϊκή εμπειρία».

Η κυβέρνηση είναι σε αποσύνθεση τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ο μέγας υπεύθυνος για τις επιλογές των υπουργών και την κατάρρευση του δήθεν επιτελικού κράτους είναι ένας και «λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης».​

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, επισημαίνει: «Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ουδέποτε αποδοκίμασε δημόσια τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τις προκλητικές δηλώσεις του με τις οποίες εξίσωνε τους θύτες με τον Αντώνη. Ας μην προσπαθεί να μας πείσει σήμερα για τα αντίθετα».

«Όσες αλλαγές και αν γίνουν στο κυβερνητικό σχήμα, τίποτα ουσιαστικό δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί το πρόβλημα είναι βαθιά πολιτικό και δεν περιορίζεται στη διαπιστωμένη ανεπάρκεια ορισμένων προσώπων», σχολίασε το ΚΚΕ.

«Η Ελληνική Λύση ζητά να παραιτηθεί σύσσωμη η κυβέρνηση για να σωθεί ο τόπος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είναι ο δεύτερος υπουργός που παραιτείται από την κυβέρνηση στους δυόμιση μήνες της θητείας της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Άνοιξαν και πάλι σήμερα τα σχολεία στο Μπανγκλαντές παρά το συνεχιζόμενο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα αυτή της Νότιας Ασίας με θερμοκρασίες που...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι κυπριακές Αρχές παρουσία και Ισραηλινών αξιωματούχων για λόγους ασφάλειας θα ελέγχουν ότι πρόκειται να μεταφερθεί από τη Λάρνακα στη Γάζα. Σε ένα εκτενές...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου. Η περιοδεία συντομεύθηκε κατά μία ημέρα...

ΕΛΛΑΔΑ

Τις τελευταίες 24 ώρες, με κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, κάποιοι αγνοώντας την επικινδυνότητα των καιρικών συνθηκών έβαλαν φωτιές για να κάψουν κλαδέματα και υπολείμματα...