Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση MRB: Στο 16,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Μόνος αντίπαλος της ΝΔ οι πολίτες – Δεν συγκινεί ο Κασσελάκης

Διαφορά 16,3% μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για την τηλεόραση του Open, λίγες ημέρες μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει 29,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,6%, το ΠΑΣΟK 9,5%, ενώ η Ελληνική Λύση παίρνει 5,7% , οι Σπαρτιάτες 2,6%. Τέλος, το ΚΚΕ στηρίζει το 7,1%, ενώ η Νίκη λαμβάνει 3,1% και η Πλεύση Ελευθερίας 2,3%.

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης το 32,8% εκφράζεται θετικά για το έργο της και το 63,8% αρνητικά.

Σε ερώτηση για την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το 34,2% ψήφισε θετικά και 48,3% αρνητικά.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των αρχηγών, θετικές γνώμες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει το 37,5%, 31,4% για τον Κουτσούμπα, 22,3% o Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ 18,1% δίνουν θετική γνώμη στον Στέφανο Κασσελάκη.

Τι δείχνουν οι τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις: Μόνος αντίπαλος της ΝΔ οι πολίτες – Δεν συγκινεί ο Κασσελάκης

Τρεις νέες δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας εχθές Πέμπτη 28/9 και ρίχνουν φως στο πολιτικό σκηνικό μετά την εκλογή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, τις φυσικές καταστροφές και την ακρίβεια.

Από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων φάνηκε ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΖΑ δεν συγκινήθηκαν με την έλευση Κασσελάκη και παραμένουν προβληματισμένοι για την εξέλιξη του κόμματος.

Καταγράφηκε φθορά της κυβέρνησης από τις φυσικές καταστροφές αλλά φαίνεται ότι είναι διαχειρίσιμη καθώς οι πολίτες συνεχίζουν να εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον οποίο περιμένουν απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα και κυρίως αυτό της ακρίβειας που είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της κοινωνίας.

Με λίγα λόγια η Νέα Δημοκρατία έχει για αντίπαλο μόνο τους πολίτες και εκεί θα πρέπει να εχει στραμμένη την προσοχή της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το πρόγραμμα στέγασης αστέγων και τα μέτρα για την αύξηση των τμημάτων βρεφικής φροντίδας βρίσκονται στην προμετωπίδα των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου του υπουργείου Κοινωνικής...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδεία στη Βαρβάκειο Αγορά και στα καταστήματα της Αιόλου πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, μαζί με υποψήφιους ευρωβουλευτές,...

ΕΛΛΑΔΑ

Το Υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θεσμοθετείται οριζοντίως στο Δημόσιο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων (bonus παραγωγικότητας). Σκοπός είναι η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής το οποίο θα εφαρμόζεται στους φορείς του Δημοσίου παρουσίασαν η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός Εσωτερικών,...