Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρεγγέλα: Πολύ μεγάλη τιμή η θέση της γραμματέως της ΝΔ – Δείτε βίντεο

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο Pagenews και στην δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου η νέα γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Συρεγγέλα.

Αναφερόμενη στα νέα κομματικά καθήκοντά της, η κυρία Συρεγγέλα τονίζει πως πρόκειται για μια πολύ μεγάλη τιμή, που έκανε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσωπό της, και κάνει ειδική αναφορά στον προκάτοχό της κ. Παύλο Μαρινάκη.

Ερωτηθείσα για τις ιδεολογικές και πολιτικές σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με τους χώρους του κέντρου και της κεντροαριστεράς, η νέα γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος υπενθυμίζει πως το κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης της ΝΔ μιλά για την ανάγκη της πολιτικής έκφρασης από τη δεξιά έως και τις παρυφές της κεντροαριστεράς και ότι, διαχρονικά, οι πρόεδροι του κόμματος επιχειρούσαν ανοίγματα και προς άλλους πολιτικούς χώρους, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ιδεολογική μετατόπιση.

Σε σχέση με τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, η κ. Μαρία Συρεγγέλα επιμένει ιδιαίτερα στη στενή συνεργασία ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανεξάρτητα από την κομματική και ιδεολογική προέλευση αυτών των τελευταίων.

Αναφερόμενη στη θεματολογία που πρόκειται να ξεδιπλώσει η ΝΔ στις ερχόμενες ευρωεκλογές, η νέα γραμματέας της κυβερνώσας παράταξης υπογραμμίζει την ανάγκη αρτιότερης και πληρέστερης πληροφόρησης των πολιτών σχετικά με τις κρίσιμες αρμοδιότητες των ευρωβουλευτών και τις αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.

Αναφορικά με το πρώτο τετράμηνο διακυβέρνησης αυτής της δεύτερης κυβέρνησης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κ. Μαρία Συρεγγέλα κάνει ειδική μνεία στις μεγάλες δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το κυβερνητικό σχήμα.

Πηγή: pagenews.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιττή και αχρείαστη χαρακτηρίζει την επικείμενη έλευση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως επισήμανε σε συνέντευξή του στο protothema.gr...

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, προκάλεσε δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, στην οποία έκανε λόγο για υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά. Η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μετά το χθεσινό ρεσιτάλ χυδαιότητας του κ. Κασσελάκη, η κ. Κεχαγιά προσπάθησε σήμερα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα αντιμετωπίζοντας τους πολίτες ως ιθαγενείς και υποστηρίζοντας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, έτυχε θερμής υποδοχής την Τετάρτη 8 Μαΐου στην Άρτα, όπου συνομίλησε με φορείς, καταστηματάρχες και...