Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστούγεννα ελπίδας, αγάπης και προσδοκίας για ειρήνη στον κόσμο

Χριστουγεννιάτικα μηνύματα για τη μεγάλη γιορτή από τον πολιτικό κόσμο και την εκκλησία, στα οποία οι ευχές για ειρήνη ελπίδα, αγάπη και δικαιοσύνη κυριαρχούσαν.

Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στους δύσκολους καιρούς μας η ενότητα και η σύμπνοια του ελληνισμού είναι η πιο ισχυρή μας δύναμη. Η πατρίδα μας αναγνωρίζει σε σας ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού της και προσβλέπει στις δημιουργικές σας δυνάμεις και στην ακλόνητη πίστη που έχετε στα κοινά μας ιδανικά. Το κύρος και η διεθνής θέση της χώρας μας συνδέεται άρρηκτα και ενισχύεται με την αγαστή και διαρκή συνεργασία των κοινοτήτων των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο.

Με τις σκέψεις αυτές, εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα, υγεία, πρόοδο και κάθε ευτυχία στην καινούργια χρονιά».

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός άκουσε Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και μαντινάδες από το ακριτικό Καστελόριζο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα και τα παιδιά τους Κωνσταντίνο, Σοφία και Δάφνη πρόσφεραν και έλαβαν συμβολικά δώρα.

Συνομιλώντας με τους εκπρόσωπους της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επιστολική ψήφο: «Να θυμίσω για Έλληνες εξωτερικού ότι πλέον θα μπορούν να ψηφίζουν και με επιστολική ψήφο».

Παραδοσιακά Κάλαντα και τραγούδια από Ικαρία Πελοπόννησο και Ήπειρο από πολιτιστικούς συλλόγους και παιδιά των υπάλληλων της Βουλής άκουσε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, που δήλωσε: «η Βουλή θα συνεχίσει να υπηρετεί το δημοκρατικό πολίτευμα και το κοινωνικό και πολιτιστικό της έργο. Πιστεύω ότι το 2024 θα πάει καλύτερα για τους Έλληνες».

Κρητικοί ήχοι γέμισαν την Κουμουνδούρου. Ο Σύλλογος «Δικταίοι Καστρινοί» είπαν χριστουγεννιάτικα κρητικά κάλαντα και μαντινάδες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «στην Κουμουνδούρου ήρθαμε απόψε να σας δούμε και τα δικά μας κάλαντα τώρα θα σας επούμε».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, που αναχωρεί για τις ΗΠΑ, μοίρασε χειροποίητα γούρια φτιαγμένα από πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» και δήλωσε: «ειρήνη σε όλον τον κόσμο και αλληλεγγύη ανάμεσα μας στην ελληνική κοινωνία» και «πάντα με χαμόγελο», δηλώνοντας πάρα πολύ υπερήφανος «που έχουμε τους Κρητικούς μας εδώ σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων».

Ευχές, χοροί και μαντινάδες στην Χαρίλαου Τρικούπη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Χαίρομαι πάρα πολύ, που σήμερα φιλοξενούμε εδώ, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τους φίλους μας από την Κρήτη, που με πολλή ανθρωπιά πήραν την πρωτοβουλία να ιδρύσουν έναν χορευτικό όμιλο για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Θα είμαστε στο πλευρό σας, διότι τα παιδιά μας είναι η προτεραιότητά μας και αγωνιζόμαστε να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες από το κράτος και να έχουν την καλύτερη δυνατή προοπτική. Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα σε όλους. Και χαίρομαι πάρα πολύ, που οι γενναίοι φίλοι μας από το Ηράκλειο είναι σήμερα κοντά μας για να γιορτάσουμε αυτές τις άγιες μέρες».

O Δημήτρης Κουτσούμπας άκουσε στον Περισσό παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια από την Παναρκαδική Ομοσπονδία και έσυρε τον χορό. Έστειλε ευχές και στην τσακωνική διάλεκτο.

Όπως ανέφερε: «Σήμερα είναι μια περίοδος, και τέτοιες μέρες που είναι, που ο λαός μας, όπως όλοι ξέρουμε, υποφέρει απ’ τη μεγάλη ακρίβεια, απ’ τη φτώχεια, απ’ τα χαμηλά εισοδήματα, απ’ τη μεγάλη φοροληστεία, τους άμεσους και έμμεσους φόρους, από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης, από την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας των παιδιών μας, από τη συμμετοχή της χώρας μας σε ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και πολέμους στην περιοχή.

Για όλα αυτά το ΚΚΕ είναι εδώ, παρόν, κάνοντας μια μεγάλη προσπάθεια να ανοίξουμε την πορεία, μια άλλη πορεία για μια άλλη διέξοδο, όλοι μαζί, ο ελληνικός λαός όλος μαζί, ενωμένος, έτσι ώστε όλα αυτά τα τραγικά ζητήματα, τα τραγικά θέματα να αποτελέσουν παρελθόν για την πατρίδα μας και για όλο τον κόσμο.

Χρόνια πολλά σας, καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες!»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες: «Αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων ο άνθρωπος να σταθεί δίπλα στον άνθρωπο».

«Η κοινωνική δικαιοσύνη ξεκινά από το μέλλον της κοινωνίας μας, από τα παιδιά μας», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης κατά την επίσκεψη του μαζί με τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου και Νάσο Ηλιόπουλο, στο Παιδικό Χωριό SOS στην Βάρη. Συμπλήρωσε πως: «Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με ασφάλεια αγάπη σεβασμό και φροντίδα», είπε, σημειώνοντας ότι «στο στόχο αυτό η Νέα Αριστερά θα δώσει όλες της τις δυνάμεις. Γιατί η κοινωνική δικαιοσύνη ξεκινά από το μέλλον της κοινωνίας μας. Από τα παιδιά μας».

Οι Προκαθήμενοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Τα δικά τους μηνύματα για τα Χριστούγεννα, απέστειλαν όπως κάθε χρόνο προς τους πιστούς οι Προκαθήμενοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας. O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κκ Θεόδωρος Β’, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έστειλαν μηνύματα ειρήνης και αναφέρθηκαν στην ουσία των Χριστουγέννων.

Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος

Η ειρήνη δεν είναι δεδομένη και αυτονόητη, αλλά χρέος, κατόρθωμα, διαρκής μέριμνα και αδιάκοπος αγώνας για τη διατήρησή της, αναφέρει στο μήνυμά του για τα Χριστούγεννα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β’

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κκ Θεόδωρος Β’ είπε μεταξύ άλλων: «Τι ειρωνεία όμως Χριστουγεννιάτικες ευχές για ειρήνη και ευτυχία, όταν ο φόβος, η αγωνία και ο τρόμος μετά από τα προσφάτως τραγικά γεγονότα στη Μ. Ανατολή έχουν απλωθεί πάνω από την υφήλιο». Πρόσθεσε πως: «Μας πονάει αφάνταστα αυτό το “Επί γης ειρήνη” επί συνθήκες τρόμου».

Ευχήθηκε μεταξύ άλλων: «Ανοίξτε διάπλατα τις θύρες των καρδιών σας για να γεμίσουν από την ειρήνη τους Χριστού μας».

Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’

Έκκληση για προσευχή και με την σκέψη στον δοκιμαζόμενο λαό της Γάζας έκανε στο μήνυμα του για τα Χριστούγεννα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’.

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

«Η εμπορική εκμετάλλευση της γιορτής έρχεται σε αντίφαση με το νόημά της. Η αναζήτηση της ευτυχίας σε υλικά αγαθά είναι μάταιη. Οι καιροί είναι κρίσιμοι. Και οι Χριστιανοί οφείλουμε να διασώσουμε, με τον τρόπο της ζωής μας, το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων. Δηλαδή, ότι Θεός και άνθρωπος δεν βρίσκονται σε διαμάχη», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του για τα Χριστούγεννα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς ευκαιρία ανταλλαγής ευχών και δώρων, οικογενειακής θαλπωρής, ψυχαγωγίας, που προσφέρει πνευματική ευφορία στην κοινωνική ζωή. Είναι κυρίως μια ακένωτη πηγή πολυδιάστατης ελπίδος – για την πορεία της ανθρωπότητας, για την αξία του κάθε ανθρώπινου προσώπου, για το νόημα της ζωής».

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αναφέρει στο μήνυμά του ότι υπάρχουν συνάνθρωποι στους οποίους οι γιορτές προκαλούν θλίψη και κατάθλιψη λόγω ίσως κάποιας απώλειας.

Όμως, εξηγεί ότι όταν δοκιμάζεται κάποιος για οποιονδήποτε λόγο για την Εκκλησία δεν είναι ξένος τις Άγιες μέρες. «Τις ευλογίες των Χριστουγέννων πρέπει να τις μοιραζόμαστε. Να κάνουμε τον κόσμο πιο φωτεινό και όμορφο από το φως του Κυρίου μας στις ζωές όσων έχουν ανάγκη», προσθέτει.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Διπλωματική διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας μετά την προειδοποίηση της κυβέρνησης του Ρισι Σουνακ ότι θα απορριφθεί...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με καυστικό τρόπο σχολίασε, σε ανάρτησή του στην ψηφιακή πλατφόρμα Χ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης την σημερινή εξαγγελία του πρωθυπουργού...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για άγχος που τον οδηγεί σε πανικό, τον οποίο δεν μπορεί να κρύψει πίσω από την επίκληση της σοβαρότητας, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης. «Προφανώς θα υπάρξουν και εφέσεις, πρέπει να δούμε και...