Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco: Κυριαρχία ΝΔ στην πρόθεση ψήφου των Ευρωεκλογών και δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

Κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και στην πρόθεση ψήφου των Ευρωεκλογών, δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση για το 2024 που διενήργησε η εταιρεία Alco για τον ALPHA, σε πανελλαδικό δείγμα 1.002 ατόμων, το διάστημα 2 έως 5 Ιανουαρίου 2024.

Στην πρόθεση ψήφου των Ευρωεκλογών επί των έγκυρων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 30,3%, με το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 12,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση με 11,8%. Σημαντική άνοδο εμφανίζουν τα ποσοστά του ΚΚΕ, που καταγράφεται στο 9,7% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, με την Ελληνική Λύση να έχει επίσης κέρδη, στο 5,9%. Τα υπόλοιπα κόμματα εμφανίζουν σχετικά σταθερά ποσοστά.

Το 49% λέει ότι διαφωνεί με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών – ένα ποσοστό που φτάνει στο 58% μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Στο σύνολο του δείγματος, συμφωνία εκφράζει το 35%, που μειώνεται στο 28% μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Καμία αισιοδοξία λέει το 56%

Το 56% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το 2024 θα είναι για την Ελλάδα «χειρότερο» ή «εξίσου κακό» με το 2023, ενώ το 37% μίλησε είτε για μία καλύτερη χρονιά, είτε για μία εξίσου καλή με το 2023.

Στην ερώτηση σχετικά με τις προσδοκίες για τα οικογενειακά οικονομικά, το 60% απάντησε ότι το 2024 θα είναι χειρότερο ή εξίσου κακό με το 2023.

Χαρακτηριστική της ψυχολογίας των πολιτών είναι ότι το 42% αναφέρει ως μεγαλύτερο φόβο το να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα και το 24% ένα πρόβλημα υγείας, ενώ το 16% δηλώνει ότι φοβάται μήπως πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας και το 13% μιλά για τον κίνδυνο επέκτασης των πολεμικών συρράξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Απολογούνται από το πρωί στην Ευελπίδων οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρώσει...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Χιλή, πραγματοποίησε στον σταθμό του μετρό «Grecia» στο Σαντιάγο τα αποκαλυπτήρια αντιγράφου...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για ό,τι μπορεί να βρεθεί κάτω απ’ το βυθό νοτιοδυτικά της Κρήτης, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και στην 55η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, που...