Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι νέες προτεραιότητες της κυβέρνησης και οι στρατηγικές επιλογές ενόψει των ευρωεκλογών

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην πολιτική αντιπαράθεση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Το κυβερνητικό επιτελείο στρέφει το βλέμμα του σε αλλαγές που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα του κατώτατου μισθού, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο χαρακτηρίζουν ορόσημο τις ευρωεκλογές του Ιουνίου και οι περιοδείες του πρωθυπουργού θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.

Με το Μέγαρο Μαξίμου να έχει προτάξει από την αρχή του έτους την ανάγκη να τρέξουν αλλαγές σε τομείς με ευθεία αναφορά στην καθημερινότητα των πολιτών, η κυβέρνηση προώθησε και ψήφισε τις τελευταίες εβδομάδες:

  • Επιστολική ψήφο
  • Γάμο / τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών
  • Αλλαγές στη Δικαιοσύνη (ποινικοί κώδικες / κώδικας ποινικής δικονομίας)
  • Αλλαγές στον τρόπο επιλογής διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου
  • Αλλαγές στην Υγεία (απογευματινά χειρουργεία)
  • Αναβάθμιση δημόσιων ΑΕΙ / ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων

Με αιχμή το κοινωνικό πρόσημο της κυβερνητικής πολιτικής, σταθερή πυξίδα για την Ηρώδου Αττικού 19 παραμένουν:

  • Η στήριξη των πολιτών για την καταπολέμηση της ακρίβειας
  • Η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος

Προς αυτήν την κατεύθυνση έρχεται από την 1η Απριλίου η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό. Οι αποφάσεις για το ύψος του, που θα ανέβει πάνω από τον πήχη των 800 ευρώ θα ληφθούν στην επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ εκπεφρασμένος δια του πρωθυπουργού στόχος είναι σταδιακά να φτάσει τα 950 ευρώ μέχρι το 2027.

«Θα σας θυμίσω κάτι γιατί αξία μεγάλη έχει το πού θα πάει ο κατώτατος μισθός και, ναι, στην επικείμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά την εισήγηση της Υπουργού Εργασίας, θα έχουμε την αρμόδια απάντηση σε αυτούς που ενδιαφέρονται. Γιατί, ναι, πρέπει να ανέβει και θα ανέβει ο κατώτατος μισθός. Και θα ανέβει πάνω από τα 800 ευρώ. Εγώ ελπίζω το περισσότερο δυνατό και θα φτάσει στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Στα των εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, οι μηχανές της οδού Πειραιώς ζεσταίνονται για το ορόσημο των ευρωεκλογών. Οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, ενώ στον ορίζοντα ανοίγονται το 15ο Συνέδριο (5-7 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο) και η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές.

Στελέχη με ευθεία αναφορά στο χώρο της Κεντροδεξιάς, αλλά και ονόματα που συμβολίζουν την κεντρική επιλογή για διεύρυνση πέρα από τα κομματικά τείχη θα διαμορφώσουν την εικόνα της γαλάζιας λίστας, ενόψει μίας αναμέτρησης, στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προσδώσει εθνικά χαρακτηριστικά.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού μέχρι την Μ. Τετάρτη θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη...

ΕΛΛΑΔΑ

Για την κατολίσθηση στη Θηρασιά απέναντι από την Θήρα μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος έκανε λόγο για υψηλό κατολισθικό κίνδυνο...

ΔΙΕΘΝΗ

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας απέρριψε χθες Σάββατο το ενδεχόμενο επανορθώσεων για θηριωδίες που διαπράχθηκαν στη διάρκεια του διατλαντικού δουλεμπορίου την εποχή της αποικιοκρατίας, παρά...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...