Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Η Ελλάδα αναπτύσσεται ταχύτερα, οι λύσεις έρχονται από την παράταξη της ΝΔ και όχι από την Αριστερά

Στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που φέτος συμπληρώνει τα πενήντα χρόνια από την ίδρυσή της, μίλησε ο Βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έχει έως σήμερα διαγράψει η παράταξη στον τομέα της ανάπτυξης και της προσέλκυσης νέων επενδύσεων, στην κοινωνική ασφάλιση, στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά και στις αναγκαίες πολιτικές που κρίνεται σκόπιμο να ληφθούν για την περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

«Οι Κυβερνήσεις κρίνονται για τις ιδέες, το πρόγραμμα, το σχέδιο. Κρίνονται και από την εφαρμογή στην πράξη. Με το πώς δηλαδή οι ιδέες μετουσιώνονται σε σχέδιο και καταλήγουν σε έργο. Την περίοδο 2019-23 αυτό πράξαμε. Σε μια περίοδο πολλαπλών, απρόσμενων, κρίσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κράτησε σταθερά το τιμόνι και οι πολίτες τον επιβράβευσαν για αυτό», σημείωσε.

Ενώ συνέχισε υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα αναπτύσσεται ταχύτερα, προσελκύει ρεκόρ επενδύσεων, μειώνει την ανεργία, μειώνει φόρους, αυξάνει μισθούς και συντάξεις. Ιδιαίτερα σημαντικός για την προσέλκυση επενδύσεων, ο θεσμός της Golden Visa, τον οποίο θεσμοθετήσαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης το έτος 2013. Θεσμό που, έχοντας αποδώσει άνω των 7 δισ. επενδύσεων, θέτουμε πλέον σε νέα βάση».

«Θέλω να τονίσω επίσης μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, την οποία ανέφερε και χθες ο Πρωθυπουργός. Το νέο κεφαλαιοποιητικό ασφαλιστικό σύστημα επικουρικής ασφάλισης, του οποίου ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό στο Υπουργείο Εργασίας το 2019. Μια μεταρρύθμιση που βελτιώνει τις μελλοντικές συντάξεις για την νέα γενιά εργαζομένων», συμπλήρωσε ο κ. Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε επίσης ότι η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση «ασφάλεια που απαιτεί επανασχεδιασμό, νέες διαδικασίες, τεχνολογία. Και νέους κανόνες εμπλοκής για την αντιμετώπιση βίαιων περιστατικών. Όταν ανέφερα την Τετάρτη την ανάγκη επικαιροποίησης κανόνων χρήσης όπλων, η αντιπολίτευση ζήταγε την διαγραφή μου. Η Αριστερά με σθένος επιτίθεται σε προσωπικό τόνο όταν διαφωνεί. Για να επιβάλλει την άποψή της, σε ένα περιβάλλον που για δεκαετίες επικάλυψε η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Αυτό όμως αλλάζει, καθώς καθίσταται σαφές, ότι οι λύσεις, έρχονται από τον δικό μας ιδεολογικό χώρο. Εμείς που προχωράμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Κέρκυρα επέλεξε για να περάσει τις ημέρες του Πάσχα, ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, βέβαια, προχώρησε και σε συναντήσεις...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  Στην Τήνο μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα περάσει τις ημέρες τουΠάσχα. Χθες έδωσε το παρών στην ακολουθία της Μεγάλης Πέμπτης στη...

ΕΛΛΑΔΑ

Στην Τήνο μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα περάσει τις ημέρες τουΠάσχα. Χθες έδωσε το παρών στην ακολουθία της Μεγάλης Πέμπτης στη Μητρόπολη...

ΕΛΛΑΔΑ

Η Προεδρία της Δημοκρατίας με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα πρόσφερε, όπως και πέρσι, πασχαλινά δώρα σε παιδιά που μένουν αυτό το διάστημα σε...