Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Θεσμική η απάντηση της κυβέρνησης για τα κακόβουλα λογισμικά – Η χώρα δεν έχει πολυτέλεια διχασμού

Στη νέα πρόκληση της Τουρκίας, στην αισχροκέρδεια, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στη συνεργασία των αμερικανικών πανεπισημίων με τα ΑΕΙ και κυρίως στην υπόθεση των παρακολουθήσεων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Σχετικά με τα κακόβουλα λογισμικά ο κ. Οικονόμου, επανέλαβε ότι είναι σε εξέλιξη έρευνα, ενώ «η κυβέρνηση θα δώσει θεσμική απάντηση άμεσα με νομοθετική ρύθμιση χάρη στην οποία η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη όπου θα απαγορεύεται η εμπορία κακόβουλων λογισμικών».

«Ο κ.Τσίπρας έθεσε θέμα αξιοπιστίας των εκλογών για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας», είπε ο Γιάννης Οικονόμου και απέδωσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε «αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης εκλογικής του ήττας».

«Όπως στην υπόθεση Novartis ο κ. Τσίπρας προκαλεί θόρυβο μέσω δημοσιογραφικών ομίλων και σηκώνει σκόνη ενώ έχουν επιστρατεύσει παλαιούς πρωταγωνιστές της υπόθεση με στόχο την πρόκληση αναταραχής», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε:

«Χωρίς το παραμικρό τεκμήριο, γνωστοί κύκλοι λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία και αποδίδουν στην κυβέρνηση ευθύνες κι αυτό  θυμίζει  διαφόρους που φόραγαν κουκούλες. ‘Οσα αναφέρονται στην εφημερίδα Documento θα διερευνηθούν διεξοδικά ώστε να μην μείνει υποψία κι αν όσα αναφέρονται αποδειχθούν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε κάθε επίπεδο. Το ίδιο θα συμβεί εάν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί και έχουμε τοποθετηθεί γραπτώς εκφράζοντας  αμφιβολίες ως προς τους σκοπούς».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε τους ισχυρισμούς, χωρίς να περιμένει» είπε ο κ. Οικονόμου, κάνοντας παράλληλα λόγο για «τραγικό ατόπημα» από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γίνεται συστηματική προσπάθεια να ταυτιστεί η τακτική των νόμιμων επισυνδέσεων για λόγους εθνικής ασφάλειας με κακόβουλα λογισμικά, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών.

«Δεν τιμά τις Αρχές της Τουρκίας να κάνει φτηνή πολιτική με καψόνια»

Το σχόλιο αυτό έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στη Σμύρνη το Σάββατο με «πρωταγωνιστή» τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τζιτζικώστας προσπαθεί στα ζητήματα με την Τουρκία να είναι κομμάτι της λύσης ενώ η Τουρκία μέρος του προβλήματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το πώς έκλεψαν την άτυχη 21χρονη Έμμα ενώ χαροπάλευε στην άσφαλτο, στο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη που έχει καθηλώσει την κοινή γνώμη, εξήγησε στην ΕΡΤ...

ΕΛΛΑΔΑ

Παρατείνεται έως την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την ολοκλήρωση της ψηφιακής απογραφικής διαδικασίας του ωραρίου απασχόλησης, στο...

ΕΛΛΑΔΑ

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αστρονόμοι ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν την πιο μακρινή μέχρι σήμερα ανίχνευση μαύρης τρύπας που «καταπίνει» ένα κοντινό άστρο, σε απόσταση περίπου 8,5...

ΕΛΛΑΔΑ

Οι φωτεινοί πίδακες που απελευθερώνονται από τις μαύρες τρύπες που βρίσκονται στο κέντρο των γαλαξιών έχουν προβληματίσει τους επιστήμονες εδώ και 40 χρόνια, αλλά...