Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Θεσμική η απάντηση της κυβέρνησης για τα κακόβουλα λογισμικά – Η χώρα δεν έχει πολυτέλεια διχασμού

Στη νέα πρόκληση της Τουρκίας, στην αισχροκέρδεια, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στη συνεργασία των αμερικανικών πανεπισημίων με τα ΑΕΙ και κυρίως στην υπόθεση των παρακολουθήσεων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Σχετικά με τα κακόβουλα λογισμικά ο κ. Οικονόμου, επανέλαβε ότι είναι σε εξέλιξη έρευνα, ενώ «η κυβέρνηση θα δώσει θεσμική απάντηση άμεσα με νομοθετική ρύθμιση χάρη στην οποία η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη όπου θα απαγορεύεται η εμπορία κακόβουλων λογισμικών».

«Ο κ.Τσίπρας έθεσε θέμα αξιοπιστίας των εκλογών για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας», είπε ο Γιάννης Οικονόμου και απέδωσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε «αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης εκλογικής του ήττας».

«Όπως στην υπόθεση Novartis ο κ. Τσίπρας προκαλεί θόρυβο μέσω δημοσιογραφικών ομίλων και σηκώνει σκόνη ενώ έχουν επιστρατεύσει παλαιούς πρωταγωνιστές της υπόθεση με στόχο την πρόκληση αναταραχής», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε:

«Χωρίς το παραμικρό τεκμήριο, γνωστοί κύκλοι λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία και αποδίδουν στην κυβέρνηση ευθύνες κι αυτό  θυμίζει  διαφόρους που φόραγαν κουκούλες. ‘Οσα αναφέρονται στην εφημερίδα Documento θα διερευνηθούν διεξοδικά ώστε να μην μείνει υποψία κι αν όσα αναφέρονται αποδειχθούν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε κάθε επίπεδο. Το ίδιο θα συμβεί εάν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί και έχουμε τοποθετηθεί γραπτώς εκφράζοντας  αμφιβολίες ως προς τους σκοπούς».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε τους ισχυρισμούς, χωρίς να περιμένει» είπε ο κ. Οικονόμου, κάνοντας παράλληλα λόγο για «τραγικό ατόπημα» από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γίνεται συστηματική προσπάθεια να ταυτιστεί η τακτική των νόμιμων επισυνδέσεων για λόγους εθνικής ασφάλειας με κακόβουλα λογισμικά, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών.

«Δεν τιμά τις Αρχές της Τουρκίας να κάνει φτηνή πολιτική με καψόνια»

Το σχόλιο αυτό έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στη Σμύρνη το Σάββατο με «πρωταγωνιστή» τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τζιτζικώστας προσπαθεί στα ζητήματα με την Τουρκία να είναι κομμάτι της λύσης ενώ η Τουρκία μέρος του προβλήματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

 Tην προσδοκία του ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα σημειώσουν «πρόοδο», διατύπωσε σήμερα στο Πεκίνο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κατά την...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ευελπίδων κατέθεσε νωρίτερα σήμερα παράσταση υποστήριξης κατηγορίας ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένος κατά του Κωνσταντίνου Φλώρου. «Η δίωξη είναι σε βαθμό...

ΕΛΛΑΔΑ

Μέλη της διαβόητης συμμορίας με διεθνή πλοκάμια «Ροζ Πάνθηρας», οι δύο Σέρβοι που συνελήφθησαν από μέλη του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής. Τους τελευταίους...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε χθες Πέμπτη (25/4) τις διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων που δονούν τις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, υποστηρίζοντας πως η διαβόητη συγκέντρωση της άκρας...