Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επί τάπητος η ημερομηνία για τις εθνικές εκλογές – Μητσοτάκης: Στο βουνό παίρνονται οι αποφάσεις

Στο Μέτσοβο θα μεταβεί τα Χριστούγεννα ο Πρωθυπουργός, το αποκάλυψε ο ίδιος μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και ψήφισης του προϋπολογισμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά, άφησε να εννοηθεί ότι εκεί θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις του, για τις κάλπες των εθνικών εκλογών.

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό ολοκληρώθηκε, ανοίγοντας και τυπικά την αυλαία της προεκλογικής περιόδου. Πλέον, το κυρίαρχο πολιτικό ερώτημα των επόμενων εβδομάδων σχετίζεται με το χρόνο που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός να στηθούν οι πρώτες εθνικές κάλπες του 2023.

“Θα πάω στην Ηπειρο για τις γιορτές. Στο Μετσοβο. Στο βουνό παίρνονται οι αποφάσεις. Έχουμε αποφάσεις να πάρουμε”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Και η φράση αυτή ερμηνεύεται ως σήμα για τις αποφάσεις που σχετίζονται με το χρόνο των εκλογών. “Χρόνια πολλά. να ξεκουραστείτε. Μας περιμένει πολλή δουλειά και κοινοβουλευτικη”, ανέφερε, σε μια αποστροφή που δείχνει ότι το κοινοβουλευτικό έργο έχει δρόμο ακόμα μπροστά του και βγάζει, εμμέσως πλην σαφώς, από το κάδρο των εξελίξεων τους πρώτους μήνες του 2023.

Όπως επισημαίνουν, πάντως, σταθερά κυβερνητικά στελέχη, οι εκλογές θα έρθουν όσο πιο κοντά γίνεται στο τέλος της τετραετίας, με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο να συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να στηθούν κάλπες.

Όσον αφορά στη χθεσινή ομιλία στην ολομέλεια, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε εκτενή αναφορά στις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών, ενώ ξετυλιξε και το σχέδιο του για την επόμενη τετραετία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κράτησε στην προμετωπίδα το στόχο για αυτοδυναμία, ενώ όπως σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη, σε καμία περίπτωση δε μπήκε στο μοτίβο της τοξικότητας που έχει επιλέξει ο κ. Τσίπρας.

Το σύνθημα της συνέχειας, της συνέπειας και της σταθερότητας παραμένει κεντρικό για την κυβέρνηση, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός τοποθέτησε σε πολιτική σαρκα μια τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, με αφορμή και τη στάση Ανδρουλάκη στην υπόθεση Καϊλή.

Όσον αφορά στο στοίχημα της επόμενης τετραετίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αποτύπωσε σε μια φράση. «Μεγαλύτερη ανάπτυξη, καλύτερες αποδοχές, περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση συμμορίας, που αποτελούνταν κυρίως από ανήλικα μέλη, και φέρεται να πραγματοποιούσε διακίνηση ναρκωτικών πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα το Τμήμα...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετά από καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας διακινητής που κατελήφθη να μεταφέρει στοιβαγμένους 15 παράτυπους μετανάστες σε όχημα τύπου van....

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Λουξεμβούργο βρίσκεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, προκειμένου να μετάσχει αύριο, Μεγάλη Δευτέρα, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνολικά 1.208.661.888 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.799.517 δικαιούχους, από τις 29 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-...