Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης στην κοπή της πίτας ΔΑΠ – ΝΔΦΚ: «Ανοίγονται νέες προοπτικές για τους νέους, αλλάζει η οικονομία»

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΑΠ Χίου βρέθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης.

Ο κύριος Μηταράκης απευθύνθηκε στα μέλη της τοπικής ΔΑΠ όπου τόνισε πως η οικονομία έχει ανάγκη από νέους με έξυπνη σκέψη και στοχοπροσήλωση ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στα στοιχεία που μαρτυρούν πως οι μισθοί στην Ελλάδα ανά δεκαετίες μειώθηκαν.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, τόνισε πως η νέα γενιά έχει την ευκαιρία να κάνει τη διαφορά με το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει όραμα για το αύριο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ΔΑΠ, Ορφέας Γεωργίου, ο οποίος σημείωσε πως η μάχη των εκλογών είναι ανάμεσα στο αύριο και στο χθες.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν και οι Κυριαζής Σωτηρίου (Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ), Δημητρης Δημητρουλοπουλος (Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου), Βασίλης Κίτσος (Αναπληρωτής Γραμματέας ΜΑΚΙ), Λευτέρης Μπάτζιος (Πρόεδρος ΔΕΕΠ Χίου) και Μαριάνθη Καφετζή (πρώην υποψήφια Β’ Αθηνών)

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κύριου Μηταράκη:

«Είστε η γενιά η οποία πέρασε τα πολύ δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, καθώς μεγαλώνατε στο σχολείο. Βιώσατε τα χρόνια του ακραίου λαϊκισμού, βιώσατε την πανδημία που άλλαξε την καθημερινότητά μας, μας έκλεισε σπίτι για ένα μεγάλο διάστημα. Μια πίεση η οποία μας επηρέασε όλους ως ανθρώπους. Και τώρα κοιτάτε μπροστά στο πανεπιστήμιο για τα επόμενα χρόνια.

Και φαντάζομαι πολλοί λέτε αυτά τα δύσκολα χρόνια του παρελθόντος αυτά είναι μπροστά; αυτά είναι που θα περιμένουμε και τα επόμενα χρόνια; Και εδώ έρχεται η πολιτική. Έρχεται η αισιοδοξία ότι είμαστε μια χώρα η οποία πλέον πατάει στα πόδια της, ξεπέρασε πολλές δυσκολίες, από την ύφεση στην ανάπτυξη, από την υψηλή ανεργία στη χαμηλή ανεργία, από τους παγωμένους μισθούς στην αύξηση μισθών, από την έλλειψη επενδύσεων σε ρεκόρ επενδύσεων την τελευταία τριετία. Για τα παιδιά που τελείωναν το πανεπιστήμιο το 2015-16-17, η ανεργία ήταν μονόδρομος. Ήλπιζαν μήπως μπουν σε κάποιο πρόγραμμα για κανέναν μήνα, κάπου να βολευτούν.

Και τώρα είμαστε σε μία εποχή που πλέον η πραγματική οικονομία ψάχνει απεγνωσμένα για καλό κόσμο. Και το μεγάλο στοίχημα της δεύτερης 4ετίας Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ακριβώς αυτό, να βιώσουμε στην Ελλάδα αυτό που βίωσαν άλλες χώρες της Ευρώπης και λυπάμαι που θα το πω, χώρες της Ανατολικής Ευρώπης μας ξεπεράσανε με ταχύτητα τις δεκαετίες 1990-2000-2010 στους πραγματικούς μισθούς. Γιατί μας ξεπέρασαν; Γιατί κατάφεραν να γίνουν παραγωγικές οικονομίες και να προσελκύσουν σοβαρές επενδύσεις, και να αρχίσουν να υπάρχουν πλέον καλές δουλειές.

Αυτό ήταν που έλειψε στο τόπο μας, αλλά πλέον δε λείπει και αλλάζει. Άρα πλέον νομίζω ότι ανήκετε σε μία γενιά που ενώ ξεκινήσατε με περισσότερες δυσκολίες απ’ ότι ξεκίνησα εγώ και μπήκα στο πανεπιστήμιο το ΄90, πέρασα όμορφα χρόνια τη δεκαετία του ΄70 και του ΄80 και με αισιοδοξία κοιτάγαμε το ΄90 τη ζωή. Ανήκετε σε μία γενιά που πραγματικά οι προοπτικές που ανοίγονται μπροστά σας είναι πάρα πολύ μεγάλες. Αλλά υπάρχει ένα “αλλά”. Χρειάζεται ο καθένας και η καθεμία από εμάς έξυπνη σκέψη, σκληρή δουλειά, στοχοπροσήλωση, για να τα καταφέρουμε σε ένα δύσκολο περιβάλλον, αλλά σε ένα περιβάλλον που αλλάζει ταχύτατα.

Να σας ευχηθώ καλή χρονιά, χρόνια πολλά, να είστε καλά».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΑΠ, Ορφεάς Γεωργίου, σημείωσε:

«Η χρονιά που έρχεται είναι μια χρονιά δοκιμασίας. Όπως έχουμε μάθει όλα τα χρόνια έτσι και τώρα προετοιμαζόμαστε για τις μάχες που θα δώσουμε. Είναι μια μάχη για τη γενιά μας, μια μάχη του χθες με το σήμερα και το αύριο. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα από αντίξοες συνθήκες έδειξε το πρόσωπο που πρέπει να έχει η Πολιτεία απέναντι στους νέους και στις νέες. Έδειξε πως θέλει τους νέους στο επίκεντρο, τόσο με τις πολιτικές άλλα και με την εμπιστοσύνη που δείχνει στους νέους ανθρώπους. Νομίζω πως αυτή είναι η πρόθεση του πρωθυπουργού και για τα επόμενα χρόνια. Τους επόμενους μήνες θα έχουμε ένα πολύ ωραίο ταξίδι, τη μάχη των εκλογών, όπου δεν πρέπει να αφήσουμε το χώρο σε ανθρώπους που θέλουν να μας γυρίσουν πίσω, δήθεν προοδευτικούς. Η πρόοδος φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το απέδειξε. Καλή δύναμη σε όλους, θα δώσουμε τις μεγάλες μάχες μαζί, και στη Χίο και σε όλη την Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, 26χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί...

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη βρέθηκε σήμερα, 16 Μαΐου 2024 στις εγκαταστάσεις της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου ενόψει της παράδοσης επτά νέων...

ΕΛΛΑΔΑ

Για πρώτη φορά, στα 40 χρόνια καταγραφών του ΑΡΧΕΛΩΝ, στις 10 Μαΐου βρέθηκε η πρώτη φωλιά θαλάσσιας χελώνας Καρέττα στον Κόλπο Λαγανά Ζακύθου. Σύμφωνα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι η διαδικασία χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας και της ενημέρωσης στοιχείων μητρώου πραγματοποιείται, κατόπιν κλεισίματος ραντεβού από τους πολίτες με...