Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απειλεί με παραίτηση ο Κοτζιάς μετά την κόντρα του με τον Καμμένο

Απειλεί με παραίτηση ο Κοτζιάς μετά την κόντρα του με τον Καμμένο

Με παραίτηση φέρεται να απειλεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τη Δευτέρα και την κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο παραίτησής του από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα ο κ. Κοτζιάς θεώρησε πως δεν έλαβε αρκετή στήριξη από κανέναν υπουργό, αλλά ούτε και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Εικόνα κρίσης στην κυβέρνηση με επίκεντρο το Σκοπιανό επικράτησε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με τον πρωθυπουργό σε μία πρωτοφανή ένδειξη αδυναμίας να ζητά τη δέσμευση των υπουργών των ΑΝ.ΕΛ. ότι δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση και τους Νίκο Κοτζιά και τον Πάνο Καμμένο να πρωταγωνιστούν σε έντονο, φραστικό επεισόδιο.

Ακόμα και ως συνέχεια της κακόγουστης παράστασης που παίζεται εδώ και καιρό για προεκλογικούς και επικοινωνιακούς λόγους, η εικόνα διάλυσης που επικράτησε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο επιτείνει το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας και ρευστότητας που κάνει σοβαρή ζημιά στη χώρα και στην οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όταν πήρε το λόγο, επιτέθηκε δριμύτατα κατά του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου, τον οποίο κατηγόρησε ότι ασκεί εξωτερική πολιτική βλάπτοντας την κυβέρνηση και τη χώρα, του καταλόγισε «προσωπικό παιχνίδι», ενώ φέρεται να είπε ότι η εξωτερική πολιτική είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν παρεμβάσεις από άλλους υπουργούς, κυρίως από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Ακολούθησε μία χαώδης κατάσταση, με τον κ. Καμμένο να διαμαρτύρεται επειδή ο Νίκος Φίλης -που είναι βουλευτής και δεν είναι πλέον υπουργός- τον έχει χαρακτηρίσει Σαλβίνι, τον κ. Παππά να του λέει ενώπιον όλων ότι ο ίδιος δεν τον θεωρεί Σαλβίνι και ότι δεν είναι αυτή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόσωπό του, κάποιους να παρακολουθούν με απορία, κάποιους άλλους να μισογελούν, άλλοι να κοιτούν τον Αλέξη Τσίπρα αναμένοντας κάποια παρέμβασή του κ.λπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Τρέχουν» συνεχώς οι πολιτικές εξελίξεις μετά τη νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση πλήθους στελεχών και βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Της ομάδας «6+6»...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει ο Πάνος Καμμένος την εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Ως τέως εταίρος δηλώνω ότι την διοίκηση του φρενοκομείου την ανέλαβαν οι...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον απόηχο της επίθεσης του Νίκου Φίλη στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη τον κάλεσε να δίνει το παράδειγμα,...

ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα social media o Πάνος Καμμένος σχολίασε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Ανήρτησε φωτογραφία με λεζάντα,...