Αυτό είναι το πλοίο «Νέαρχος» που προσάραξε στο ηφαίστειο της Σαντορίνης

Αυτό είναι το πλοίο «Νέαρχος» που προσάραξε στο ηφαίστειο της Σαντορίνης

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η απάντληση των περίπου 80 τόνων καυσίμων του φορτηγού πλοίου «Νέαρχος».

Υπενθυμίζεται πως το πλοίο Νέαρχος προσάραξε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου 27/10 σε βραχώδη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της νησίδας Νέας Καμένης Θήρας (ηφαίστειο), με δεκατρία μέλη πλήρωμα, πέντε επιβάτες και πέντε βυτιοφόρα οχήματα.

Το «Νέαρχος» έχει ήδη επιθεωρηθεί από δύτες, και η μικρή εισροή υδάτων που είχε προκληθεί στα διπύθμενα του πλοίου έχει σταματήσει.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, οι καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή ευνοούν να ξεκινήσει η επιχείρηση αποκόλλησης του «Νέαρχος», ενώ στο σημείο βρίσκονται ήδη τρία ρυμουλκά: το «Χρήστος 37», το «Καραπιπέρης 18», το «Βερνίκος Σίφνος» καθώς και μία φορτηγίδα.

Το «Νέαρχος» είχε αποπλεύσει από το Λαύριο για Σύρο-Τήνο-Μύκονο- Θήρα και επιστροφή.

Ποιο είναι το Νέαρχος

Ναυπηγήθηκε στη Δανία και μετασκευάστηκε ολικώς στην Ελλάδα το πρώτο πεντάμηνο του 2016. Έχει μήκος 81 μέτρα, 16 μέτρα πλάτος και 6 μέτρα ύψος. Το πλοίο ταξιδεύει με υπηρεσιακή ταχύτητα 16-17 μιλίων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει 25 μεγάλα φορτηγά και 20 επιβατηγά οχήματα ή 20 φορτηγά και 40 επιβατηγά οχήματα.

Το Νέαρχος έχει μήκος 81 μέτρα, 16 μέτρα πλάτος και 6 μέτρα ύψος. Ταξιδεύει με υπηρεσιακή ταχύτητα 16-17 μιλίων την ώραΤο Νέαρχος έχει μήκος 81 μέτρα, 16 μέτρα πλάτος και 6 μέτρα ύψος. Ταξιδεύει με υπηρεσιακή ταχύτητα 16-17 μιλίων την ώραΤο Νέαρχος Ναυπηγήθηκε στη Δανία και μετασκευάστηκε ολικώς στην Ελλάδα το πρώτο πεντάμηνο του 2016Το Νέαρχος Ναυπηγήθηκε στη Δανία και μετασκευάστηκε ολικώς στην Ελλάδα το πρώτο πεντάμηνο του 2016Η γέφυρα του πλοίου ΝέαρχοςΗ γέφυρα του πλοίου Νέαρχος

Βίντεο: santorinipress