Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Μόνιμη παρουσία της αστυνομίας ζητούν οι πολίτες της Οίας στην Σαντορίνη

Σαντορίνη: Μεγάλη ανατροπή για τη «βιβλική» καταστροφή της!

Τη μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης ζητούν οι πολίτες της Οίας στην Σαντορίνη.

Με κείμενό τους που αποστέλλεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κάτοικοι της Οίας ζητούν από την ηγεσία του να μονιμοποιήσει την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, τονίζεται πως είναι αδιανόητο σε ένα χωριό με όλον αυτόν τον όγκο τουριστών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιείται γύρω απ’ αυτόν, να παρατηρείται παντελής έλλειψη οργάνων που θα επιβάλλουν τη τάξη και την ομαλή λειτουργία γενικότερα. Επίσης θεωρούμε ότι η παρουσία τους θα πρέπει να είναι σε μόνιμη βάση, γιατί τους μήνες του χειμώνα στο χωριό παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα οικοδομικών εργασιών με παράνομες μεθοδεύσεις και συμπεριφορές των εμπλεκομένων σ’ αυτές».

Αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή:

ΑΙΤΗΜΑ προς: Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Κοινοποιήσεις: Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, Α.Τ. Θήρας, Υπουργείο Τουρισμού, Επιθεωρητές Δημόσια Διοίκησης, Βουλευτές Κυκλάδων, Τύπος-ΜΜΕ.
ΘΈΜΑ: Μόνιμη παρουσία Αστυνομικής δύναμης στην Οία.

Εν πρώτοις θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων για την άμεση ανταπόκριση της στο αίτημα μας για την παρουσία αποσπασμένης Αστυνομικής δύναμης στην Οία.

Το θετικό αποτέλεσμα της παρουσίας της ήταν ορατό σε όλους. Το κυκλοφοριακό χάος του χωριού διευθετήθηκε προς το καλύτερο, σταμάτησε η παραβίαση της μονοδρόμησης, τουλάχιστον τις ώρες αιχμής, και γενικότερα όλοι έγιναν προσεκτικότεροι και μόνο στη θέα των οργάνων της Αστυνομίας.

Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος μας αιτείται την μόνιμη παρουσία Αστυνομικής δύναμης. Είναι αδιανόητο σε ένα χωριό με όλον αυτόν τον όγκο τουριστών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιείται γύρω απ’ αυτόν, να παρατηρείται παντελής έλλειψη οργάνων που θα επιβάλλουν τη τάξη και την ομαλή λειτουργία γενικότερα. Επίσης θεωρούμε ότι η παρουσία τους θα πρέπει να είναι σε μόνιμη βάση, γιατί τους μήνες του χειμώνα στο χωριό παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα οικοδομικών εργασιών με παράνομες μεθοδεύσεις και συμπεριφορές των εμπλεκομένων σ’ αυτές.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το κατάλυμα που εξασφαλίστηκε από έξοδα του Συλλόγου για τις λίγες μέρες της διαμονής των δύο ανδρών της Αστυνομίας, δεν θα είμαστε σε θέση να το εξασφαλίσουμε στη περίπτωση μόνιμης παρουσίας Αστυνομικών οργάνων. Θεωρούμε ότι η διαμονή των οργάνων της τάξης σε μια ευνομούμενη πολιτεία είναι υποχρέωση της πολιτείας και του Δήμου στον οποίο αυτοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Εξάλλου στην Οία υπάρχει ένα δίχωρο διαμέρισμα το οποίο χρησιμοποιείται από δόκιμους Αστυνομικούς. Θα μπορούσε να εξυπηρετεί τη διαμονή μόνιμης Αστυνομικής δύναμης, τη στιγμή που το χωριό έχει επιτακτική ανάγκη αστυνόμευσης.

Σε αναμονή της απάντησης σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμος Θήρας: «Αλήθειες και ψέματα για το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής» Διαβάστε τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Θήρας: Τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αεροδιακομιδή ενός παιδιού και ενός ασθενή από τη Σαντορίνη Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νέα Δημοκρατία Θήρας: Πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου της Ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Με την παρούσα θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην παρουσίαση...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Περίσσας, λόγω νέας σύνδεσης Αποχέτευσης Η Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας γνωστοποιεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Περίσσα και συγκεκριμένα στο ύψος...