Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο.ΝΑ.Σ.: Πρόταση για τη διαμόρφωση/βελτίωση του οδικού δικτύου της Νάξου

Ο.ΝΑ.Σ.: Πρόταση για τη διαμόρφωση/βελτίωση του οδικού δικτύου της Νάξου

Διαβάστε την επιστολή με την οποία η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) καταθέτει πρόταση για τη διαμόρφωση/ βελτίωση του οδικού δικτύου της Νάξου. Η πρόταση συμπεριλαμβάνει 6 θέματα για τη βελτίωση του οδικού δικτύου και των οδών πρόσβασης σε τουριστικές περιοχές της Νάξου.

Σε συνέχεια του εγγράφου/πρόσκλησης (Κ.Π.: 30_Δ.3.3) της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του οποίου λάβαμε γνώση από το διαδίκτυο, με τίτλο «Βελτίωση εθνικού/επαρχιακού οδικού δικτύου και οδών πρόσβασης σε τουριστικούς προορισμούς», παρακαλούμε όπως συμπεριλάβετε στην πρότασή σας, προς την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, και τα παρακάτω:

  1. Δρόμος ΔΑΝΑΚΟΣ – ΛΙΓΑΡΙΔΙΑ, που συνδέει τον Δανακό με τις παραλίες: ΜΟΥΤΣΟΥΝΑ – ΨΙΛΗ ΑΜΜΟ – ΠΑΝΟΡΜΟ, οι οποίες είναι τουριστικές περιοχές. Χρειάζεται διάνοιξη και ασφαλτόστρωση.
  2. Δρόμος από ΚΑΛΑΜΟΎΡΙΑ προς ΟΡΚΌ (παραλιακός) χρειάζεται να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωσή του.
  3. Οδικός άξονας νότια της Νάξου που συνδέει τις παραλίες ΠΥΡΓΑΚΙ – ΑΓΙΑΣΟΣ και ΑΓΙΑΣΟΣ – ΚΑΛΑΝΤΟ, χρειάζεται διάνοιξη και ασφαλτόστρωση.
  4. Δρόμος ΚΟΡΩΝΊΔΑΣ – ΜΥΡΊΣΗ, μήκους 10 χλμ , χρειάζεται διάνοιξη και ασφαλτόστρωσή. Η διαμόρφωση του θα συμβάλλει στη μείωση της απόστασης του δρόμου ΕΓΓΑΡΩΝ – ΑΠΟΛΛΩΝΑ κατά 5 χλμ.
  5. Διάνοιξη και ασφαλτόστρωση του περιφερειακού δρόμου που περνάει από το ΚΑΔΗ.
  6. Περιφερειακός Κινίδαρου, ο οποίος διέρχεται από τα δύο πέταλα του Κινίδαρου προς το σχιστήριο Φραγκιά.

Επισημαίνουμε ότι  με τις προτάσεις 5 και 6 επιτυγχάνεται συνολικό όφελος παρακάμψεων μήκους 5  χλμ. με ταυτόχρονη αύξηση  της ασφάλειας κυκλοφορίας.

Η ανωτέρω πρόταση μας είναι απολύτως αναγκαία για την εξυπηρέτηση τόσο των ορεινών χωριών της ορεινής Νάξου όσο και -γενικότερα- της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού μας.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, ως βατραχάνθρωπος του Λιμενικού, έχει υπηρετήσει την πατρίδα με και χωρίς τη στολή του, και αυτό είναι κάτι που θέλει να επαναλάβει, υπό...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Marie Claire: Βιώσιμες Κυκλάδες και Ελληνικό καλοκαίρι – Στο κάδρο η Νάξος και οι ομορφιές της Μία ακόμη σπουδαία πρωτοβουλία ανέλαβε η κα Μαρία...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πράσινο Ταμείο: 30 εκατ. ευρώ για πυροπροστασία – Ποια νησιά των Κυκλάδων θα λάβουν μέρος χρημάτων Πόροι ύψους 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Βίντεο από την άφιξη του Blue Star Delos στο λιμάνι της Νάξου (vid) To Blue Star Delos συνεχίζει “ακούραστο” το καθημερινό δρομολόγιό του. Το...