Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ποια είναι η νέα εταιρεία ηλεκτρικών και υβριδικών, τα επιβατικά της οποίας μόλις ήρθαν στην Ελλάδα

Το έτος ίδρυσης της BYD, είναι το 1995 και η πρώτη επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας, ήταν η κατασκευή επαναφορτιζόμενων μπαταριών. Σήμερα, 29 χρόνια μετά, διαθέτει ένα πολυσυλλεκτικό επιχειρηματικό πεδίο, με περισσότερα από 30 βιομηχανικά πάρκα στην Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Βραζιλία, την Ουγγαρία και την Ινδία.

Από την παραγωγή και την αποθήκευση ενέργειας έως και τις εφαρμογές της, η BYD είναι προσηλωμένη στην παροχή ενεργειακών λύσεων μηδενικών εκπομπών ρύπων που μειώνουν την παγκόσμια εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Το αποτύπωμα των Οχημάτων της Νέας Ενέργειας καλύπτει πλέον 6 ηπείρους, πάνω από 70 χώρες και περισσότερες από 400 πόλεις.

Η εταιρεία είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σενζέν και είναι γνωστή ως μία επιχείρηση της λίστας Fortune Global 500 που παρέχει καινοτομίες για την επίτευξη ενός πιο πράσινου κόσμου. Το αυτοκινητιστικό σκέλος της, η BYD Auto, ιδρύθηκε το 2003 με στόχο να επιταχύνει την πράσινη μετάβαση του παγκόσμιου τομέα μεταφορών.

Κατασκευαστικά, η BYD Auto είναι επικεντρωμένη στην ανάπτυξη αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων. Η εταιρεία έχει να επιδείξει σημαντικές κατακτήσεις σε τεχνολογίες ολόκληρης της βιομηχανικής αλυσίδας των Οχημάτων Νέας Ενέργειας, όπως οι μπαταρίες, οι ηλεκτροκινητήρες και τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου. Τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει σημαντικά τεχνολογικά επιτεύγματα.

Μερικά από αυτά, είναι η μπαταρία Blade, η τεχνολογία DM-i Super Hybrid Technology, η e-Platform 3.0, η τεχνολογία CTB, η πλατφόρμα e⁴, το σύστημα ελέγχου αμαξώματος BYD DiSus Intelligent Body Control System και το σύστημα DMO super hybrid system. Η εταιρεία είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως που σταμάτησε την παραγωγή οχημάτων που καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα.

Στα αξιοσημείωτα της μέχρι τώρα πορείας της, είναι και το ότι παραμένει στην κορυφή των πωλήσεων επιβατικών “νέας ενέργειας” στην Κίνα επί 11 συναπτά έτη. Στην Ελληνική αγορά, την αντιπροσώπευση της BYD Auto έχει αναλάβει ο Όμιλος Σφακιανάκη, που ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα.

Τα πρώτα μοντέλα που θα δούμε μέσα στο επόμενο διάστημα στη χώρα μας, είναι το SUV Atto3 και το sedan Seal, το οποίο αξίζει να σημειωθεί πως ήταν υποψήφιο για τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2024, καταλαμβάνοντας βάσει της ψηφοφορίας, την 6η θέση.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Σάκης Ρουβάς χαράζει κοινή πορεία με τη Volkswagen, παρουσιάζοντας τη νέα γενιά μοντέλων της. Ο κορυφαίος Έλληνας Σταρ θα αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο,...