Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ θα ανοίξει για πρώτη φορά η Παπούα Νέα Γουινέα – Στις 5 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια

Η Παπούα Νέα Γουινέα θα εγκαινιάσει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ την επόμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που θα κάνει στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός Τζέιμς Μαράπε, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός του.

«Ναι, αυτό είναι σωστό» απάντησε ο εκπρόσωπος του γραφείου του πρωθυπουργού Μαράπε ερωτηθείς αν θα ανοίξει η πρεσβεία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης την επόμενη εβδομάδα.

Τον Φεβρουάριο, το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωνε πως η Παπούα Νέα Γουινέα θα ανοίξει για πρώτη φορά πρεσβεία στη χώρα εντός 2023.

Ισραηλινά ΜΜΕ, ανάμεσά τους το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 14 και η εφημερίδα Times of Israel, ανέφεραν πως η πρεσβεία θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 5η Σεπτεμβρίου.

Στη μεγάλη πλειονότητά τους, οι πρεσβείες των χωρών με διπλωματική παρουσία στο Ισραήλ βρίσκονται στο Τελ Αβίβ. Μόνο οι ΗΠΑ, το Κόσοβο, η Γουατεμάλα και η Ονδούρα τις έχουν μεταφέρει στην Ιερουσαλήμ.

Το Ισραήλ κατέλαβε και προσάρτησε την ανατολική Ιερουσαλήμ στον πόλεμο του 1967 και την έχει ανακηρύξει «αιώνα και αδιαίρετη» πρωτεύουσά του, κάτι που δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Οι Παλαιστίνιοι θέλουν η ανατολική Ιερουσαλήμ να γίνει η πρωτεύουσα του μελλοντικού ανεξάρτητου κράτους τους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεβάζουν τους τόνους της κριτικής τους έναντι της κυβέρνησης οι πολιτικοί αρχηγοί ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την επίσκεψή...

ΕΛΛΑΔΑ

Oι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες θα χαρακτηρίζουν τον καιρό και την Μ. Δευτέρα και την Μ., Τρίτη σύμφωνα με το μετεωρολόγο της...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το χωριό Νοβομπακχμούτιβκα στην περιφέρεια Ντονέτσκ της Ουκρανίας, κοντά στο Οσερέτινε, που έχει γίνει επίκεντρο των μαχών τις τελευταίες μέρες,...