Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Συναγερμός διαρκείας για πυρκαγιές μέχρι το 2024 – Καίγονται 7.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Οι Αρχές αποφάσισαν να κηρύξουν ολόκληρη τη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας ως «περιοχή αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς»,  ξεκινώντας από το Σάββατο και με διάρκεια έως το τέλος του Φεβρουαρίου του 2024.

Η πρόβλεψη των ειδικών είναι πως αναμένεται να  επικρατήσουν ακραία θερμότερες, πιο ξηρές και με ισχυρούς ανέμους κλιματολογικές συνθήκες σε ολόκληρη την Κεντρική Αυστραλία οι οποίες αυξάνουν κατακόρυφα την απειλή για καταστροφικές πυρκαγιές.

Η ανακοίνωση γίνεται την ώρα που στην περιοχή είναι εδώ και μέρες σε εξέλιξη μια τεράστια πυρκαγιά (mega fire) στην περιοχή Barkly κατακαίγοντας έκταση 7.200 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής Επιχειρήσεων Βόρειας Επικράτειας Tony Fuller “η φωτιά έχει περίπου την τριπλάσια έκταση ολόκληρης της Περιφέρειας Πρωτευούσης (ACT-Australian Capital Territory) η οποία περιλαμβάνει την πρωτεύουσα Καμπέρα και τις γύρω από αυτήν περιοχές”.

Οι Αρχές εκτιμούν πως το 80% των εκτάσεων της Βόρειας Επικράτειας θα καεί ολοσχερώς στη διάρκεια του επερχόμενου καλοκαιριού λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, της ξηρότητας και των ισχυρών ανέμων σε συνθήκες που προσομοιάζουν με τις αντίστοιχες του 2011 όταν η καταστροφή επίσης άγγιξε τέτοια μεγέθη.

Οι Αυστραλιανές Αρχές ανησυχούν συνολικότερα για την απειλή πυρκαγιών στη διάρκεια του φετεινού καλοκαιριού , με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών σε συνδυασμό με την επικείμενη έναρξη του φαινομένου ΕΛ Νίνιο το οποίο και στο παρελθόν έχει οξύνει κατακόρυφα την εμφάνιση, έκταση και δυναμική των δασικών πυρκαγιών με ιδιαίτερα καταστροφικά αποτελέσματα.

Η Αυστραλία που βρίσκεται στο Νότιο Ημισφαίριο εισέρχεται στην Άνοιξη έχοντας καταγράψει ήδη φέτος τον θερμότερο χειμώνα στην καταγεγραμμένη μετεωρολογική ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Μόλις πριν πέντε ημέρες, η Ισραηλινή Δημόσια Ραδιοτηλεοπτική Αρχή (KAN) αποκάλυψε το σχέδιο του Ισραήλ για το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας, το οποίο...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι αστυνομικές δυνάμεις εκδίωξαν τους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές από τον καταυλισμό που είχαν στήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια...

ΔΙΕΘΝΗ

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα (16/5) ότι κατέσχεσε ποσότητα μεθαμφεταμίνης βάρους 1,8 τόνων, την οποία ένα από τα φοβερότερα μεξικανικά καρτέλ, το καρτέλ Σιναλόα,...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, 26χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί...