Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Αγγλία: Κυβερνοεπίθεση με κλοπή δεδομένων στην αστυνομία του Μάντσεστερ

Δεύτερο περιστατικό κυβερνοεπίθεσης συμβαίνει μέσα σε ένα μήνα στην Αγγλία. Αυτή τη φορά, θύματα είναι χιλιάδες αστυνομικοί του Ευρύτερου Μάντσεστερ (GMP) από τους οποίους εκλάπησαν στοιχεία των ταυτοτήτων τους.
Οι πληροφορίες που έχουν κλαπεί περιλαμβάνουν ονόματα και φωτογραφίες, αλλά όχι οικονομικές πληροφορίες, είπε ο εκπρόσωπος της δύναμης.

Το χακάρισμα στόχευε σε μια εταιρεία με την οποία η αστυνομία συμφώνησε να παράγει τα διακριτικά των ταυτοτήτων, ισχυρίζεται η τοπική Manchester Evening News.

Οι αστυνομικοί και το προσωπικό ενημερώθηκαν την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, ενώ το περιστατικό είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αντίστοιχο που συνέβη στη Μητροπολιτική Αστυνομία τον Αύγουστο.

Το προσωπικό (47.000) της Μητροπολιτικής Αστυνομίας είχε προειδοποιηθεί τότε για τη διαρροή δεδομένων όταν οι χάκερ κατάφεραν να διεισδύσουν στα συστήματα πληροφορικής ενός εργολάβου που εκτύπωνε τις κάρτες εντολών και τις κάρτες προσωπικού. Τα επίπεδα ελέγχου και οι αριθμοί ταυτότητας ήταν επίσης μεταξύ των πληροφοριών που εκλάπησαν. Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος κλήθηκε εν μέσω φόβου ότι τρομοκράτες ή οργανωμένες συμμορίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα κλεμμένα δεδομένα.

«Αυτό αντιμετωπίζεται εξαιρετικά σοβαρά, με μια εθνική ποινική έρευνα για την επίθεση», δήλωσε ο βοηθός Αρχιφύλακας του Αστυνομίας του Μάντσεστερ Colin McFarlane.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας απέρριψε χθες Σάββατο το ενδεχόμενο επανορθώσεων για θηριωδίες που διαπράχθηκαν στη διάρκεια του διατλαντικού δουλεμπορίου την εποχή της αποικιοκρατίας, παρά...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Σαουδική Αραβία υποδέχεται σήμερα (28/4) ειδική σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), στην οποία αναμένεται να κυριαρχήσει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας...

ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτά είναι σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, τα καταστήματα. Τα μικρά εμπορικά θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, ενώ...

ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδόν 200 φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές συνελήφθησαν χθες (27/4) Σάββατο σε τρία αμερικανικά πανεπιστήμια κατά την εκκένωση από την αστυνομία των καταυλισμών που είχαν στήσει, το...