Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σκηνικό κλιμάκωσης και νέες επιθέσεις σε Γάζα, Δυτική Όχθη και Συρία

Νεκρός είναι ανώτατος αξιωματούχος της Χαμάς, ο υπαρχηγός της δύναμης που εξαπολύει τις επιθέσεις με ρουκέτες. Σκοτώθηκε τη νύχτα στη διάρκεια των αεροπορικών πληγμάτων στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Επίσης, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, δεκάδες είναι οι τρομοκράτες, όπως λέει, που έχασαν τη ζωή τους. Νωρίτερα, η Χαμάς είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 50 νεκρούς μάρτυρες από τους ολονύκτιες βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Γάζα, στην Λωρίδα της Γάζας.

Κλιμάκωση έντασης με το Λίβανο

Υπενθυμίζεται ότι από χθες έχει κλιμακωθεί η ένταση και στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο. Έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις των μαχητών της Χεζμπολάχ εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού. Το αποτέλεσμα ήταν σήμερα το πρωί η ισραηλινή κυβέρνηση να ανακοινώσει την εκκένωση ακόμη επιπλέον 14 ισραηλινών κοινοτήτων στα βόρεια σύνορα της χώρας, στα σύνορα με τον Λίβανο. Χθες, από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ισραηλινών και Χεζμπολάχ έχασαν τη ζωή τους έξι μαχητές της Χεζμπολάχ, ενώ ένας Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά. Στην πρωινή ενημέρωση του ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε ότι η Χεζμπολάχ επιτίθεται και σέρνει τον Λίβανο σε έναν πόλεμο από τον οποίο κανένας δεν θα έχει όφελος, όπως χαρακτηριστικά είπε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ισραηλινού στρατού, επιβεβαιώνεται ότι ο αριθμός των ομήρων επισήμως είναι 212.

Έκλεισαν αεροδρόμια στη Συρία

Νωρίτερα το πρωί, το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενοι συριακά μέσα ενημέρωσης, μετέδωσαν ότι υπήρξαν χτυπήματα των Ισραηλινών, πλήγματα των Ισραηλινών, όπως λένε χαρακτηριστικά, εναντίον των διεθνών αεροδρομίων σε Χαλέπι και σε Δαμασκό, τα οποία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας στη Συρία. Δύο εργαζόμενοι της συριακής Μετεωρολογικής υπηρεσίας σκοτώθηκαν από αυτή την ισραηλινή επίθεση εναντίον του αεροδρομίου στη Δαμασκό. Έγιναν ζημιές και στον διάδρομο προσγείωσης. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία αντίδραση σχετικά με αυτά τα χτυπήματα από τη μεριά των Ισραηλινών.

Τέλος συνεχίζεται η συζήτηση για την ανθρωπιστική βοήθεια. Η Ράφα έμεινε ανοιχτή μόνο για δύο ώρες χθες (21/10). Σήμερα υπάρχει μια συζήτηση μήπως επισπευσθεί ξανά το άνοιγμά της, αλλά δεν προβλέπεται ότι θα γίνει νωρίτερα από αύριο.

Πεντάγωνο: Ανακοίνωσε την αποστολή THAAD και Patriot στη Μέση Ανατολή

Την ίδια στιγμή συναγερμός και από το αμερικανικό Πεντάγωνο. Στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής τίθενται σε επιφυλακή οι αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην περιοχή, ενώ το Πεντάγωνο στέλνει και περισσότερα αντιαεροπορικά συστήματα και συστοιχίες πυραύλων Patriot.

Νέα προειδοποιήση του Ισραήλ στους κατοίκους της Γάζας

Περίπου 1 εκατ. άνθρωποι αυτή τη στιγμή πιθανολογείται ότι είναι μέσα στο βόρειο κομμάτι της λωρίδας της Γάζας και χαρακτηριστικά λέει ο στρατός ότι «όποιος παραμένει πίσω τότε θα θεωρείται εχθρός και συνεργάτης της Χαμάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία κάλεσε για εξηγήσεις τον Ρώσο επιτετραμμένο που ασκεί χρέη πρεσβευτή στο Βερολίνο, με αφορμή μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων που, όπως υποστηρίζει, στόχευαν το...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η αναστολή των εμπορικών σχέσεων με το Ισραήλ, η οποία ανακοινώθηκε χθες, έχει στόχο να...

ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο απο κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες εξετάζει η αστυνομία για να καταλήξει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το θανατηφόρο τροχαίο με παράσυρση σε κεντρικό...

ΕΛΛΑΔΑ

Άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου 04/05 στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ «ομπρέλες και μπουφάν απαραίτητα» λένε οι...