Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η.Β: Φάρμακο που μειώνει τις πιθανότητες για καρκίνο του μαστού θα χορηγηθεί προληπτικά σε εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες

Σε εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες που διατρέχουν κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού θα προσφερθεί φάρμακο που θα μειώσει στο μισό τις πιθανότητές τους να αναπτύξουν τη νόσο, ανακοίνωσαν επικεφαλής  του συστήματος υγείας της Αγγλίας .

Παραδοσιακά, η αναστροζόλη έχει χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού. Αλλά οι δοκιμές έχουν δείξει ότι η ορμονική θεραπεία μπορεί επίσης να μειώσει στο μισό τις πιθανότητες μιας γυναίκας να νοσήσει.

Το NHS θα το προσφέρει ως προληπτικό μέτρο σε 289.000 γυναίκες που θεωρείται ότι διατρέχουν μέτριο ή υψηλό κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Οι ειδικοί  εκτιμούν ότι αν το ένα τέταρτο των επιλέξιμων γυναικών στην Αγγλία δεχτεί να το δοκιμάσει, θα μπορούσε να αποτρέψει 2.000 περιπτώσεις και να εξοικονομήσει το NHS 15 εκατομμύρια λίρες από το κόστος θεραπείας. Ο καρκίνος του μαστού παραμένει ο πιο συχνός καρκίνος στην Αγγλία, με 47.000 άτομα να διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο.

Η πρόοδος στον έλεγχο, τη θεραπεία και τη φροντίδα σημαίνει ότι περισσότερες γυναίκες επιβιώνουν από τη νόσο περισσότερο από ποτέ.

Το δισκίο μία φορά την ημέρα λειτουργεί μειώνοντας την ποσότητα της ορμόνης οιστρογόνου που παράγει ο οργανισμός ενός ασθενούς μπλοκάροντας ένα ένζυμο που ονομάζεται αρωματάση.

Γράφοντας στην εφημερίδα Τelegraph, η διευθύνουσα σύμβουλος του NHS Αγγλίας, Αμάντα Πρίτσαρντ,  επισήμανε ότι το φάρμακο αποτελεί  μια «στιγμή-ορόσημο» ώστε να αποτρέψει «περισσότερες ζωές από τον καρκίνο του μαστού». Η επικεφαλής του NHS πρόσθεσε ότι είναι μια «νέα εποχή για την πρόληψη του καρκίνου».

Η πλήρης πρόσληψη θα μπορούσε να ισοδυναμεί με 8.000 περιπτώσεις που αποτρέπονται εάν οι μισές λήπτριες τηρούν τη συνταγή.

Το Anastrozole έχει λάβει άδεια για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού από το 2006, αλλά δεν έχει λάβει άδεια για την πρόληψη ασθενειών, μέχρι τώρα.

Η κ. Πριτσαρντ είπε: «Ελπίζουμε ότι αυτή η κίνηση όχι μόνο θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη πρόσβαση σε αυτήν την επιλογή, αλλά θα σηματοδοτήσει ένα ακόμη βήμα προς μια νέα εποχή για την πρόληψη του καρκίνου, διασφαλίζοντας ότι μπορούμε πραγματικά να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα φάρμακα που έχουμε ήδη για να υποστηρίξουμε δεκάδες χιλιάδες ακόμη ανθρώπους για να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ένα χρυσό ρολόι τσέπης που ανασύρθηκε από τη σορό του πλουσιότερου ανθρώπου στον Τιτανικό πωλήθηκε έναντι του ποσού ρεκόρ των 1,175 εκατομμυρίων λιρών (1,4...

ΔΙΕΘΝΗ

«Έχει πολλά προβλήματα. Κάνει κάθε είδους εξετάσεις. Είναι κάπως σαν ναυάγιο όσον αφορά την υγεία », δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο δικηγόρος του 72χρονου...

ΕΛΛΑΔΑ

Και έκτη προφυλάκιση αποφασίστηκε μεταξύ των 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Πρόκειται για 33χρονο, κάτοικο Γερμανίας κατηγορούμενο...

ΕΛΛΑΔΑ

«Ενώ όλοι οι ένοικοι στην κεντροαριστερή πολυκατοικία διαγκωνίζονται για το ρετιρέ της, ο Πρόεδρος του “miniΠΑΣΟΚ” κ. Ανδρουλάκης, επιδιώκει μετά βίας να “πιάσει” την...