Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Στην κόψη του ξυραφιού ο Ρίσι Σούνακ – Αύριο η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη Ρουάντα

Σε δεινή θέση είναι οι Τόρις ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για το πρόγραμμα Ρουάντα . Η τύχη του Ρ. Σούνακ βρίσκεται στα χέρια των πρώην υπουργών μετανάστευσης και εσωτερικών οι οποίοι θα μπορούσαν να το καταψηφίσουν η και να απέχουν από την αυριανή ψηφοφορία. Για καθαίρεση  πριν από τις εκλογές και την πιθανότητα επιστροφής του Μπορις Τζονσον , κάνει λόγο η εφημερίδα Guardian .

Την εικόνα κατάρρευσης του Σούνακ ενισχύει η πρόγνωση από τον γκουρού των δημοσκοπήσεων Τζον Κέρτις που εκτιμά ότι οι Τορις είναι σταθερά 20 μονάδες πίσω από τους εργατικούς με τους Βρετανούς ψηφοφόρους «να μην ακούνε» το  Συντηρητικό κόμμα για σοβαρά και σημαντικά ζητήματα.

Ο εμπειρογνώμονας των εκλογών είπε ότι φαίνεται ότι το νομοσχέδιο της Ρουάντα «θα μπορούσε να διχάσει το κόμμα όπως ακριβώς έκανε η συμφωνία της Τερέζα Μέι για το Brexit το 2019» εικάζοντας ότι το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμη χειρότερο από τις 165 έδρες με τις οποίες απέμειναν οι Τόρις το 1997. Τότε, υπό την ηγεσία του Τζον Μέιτζορ, το κόμμα κατατροπώθηκε από τους Εργατικούς του Τόνι Μπλερ οι οποίοι κέρδισαν με συντριπτική πλειοψηφία 179 εδρών.

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι οι δικηγόροι που ανατέθηκαν από βουλευτές στα δεξιά του κόμματος θα απαιτήσουν από τον πρωθυπουργό να σκληρύνει τους όρους για το νομοσχέδιο για τη Ρουάντα  με μπλοκ στις παρεμβάσεις δικαστών στο Στρασβούργο και περαιτέρω περιορισμό στα δικαιώματα των μεταναστών να προσφύγουν κατά της απομάκρυνσης στη Ρουάντα.

Ωστόσο ο πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος Ρίτσαρντ Χόλντεν, γράφοντας στην Express, υποστηρίζει ότι η νομοθεσία θέτει τον Ρίσι Σουνάκ στο πλευρό του βρετανικού λαού.

Οι Times λένε ότι έχουν δει ένα σημείωμα του υπουργείου Εσωτερικών που διέρρευσε, το οποίο προβλέπει ότι το 99,5% των νομικών υποθέσεων από μετανάστες δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για την απέλαση τους στη Ρουάντα.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο Κιγκάλι έχοντας περάσει λιγότερο από τρεις εβδομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το έγγραφο. Οι Times αναφέρουν ότι οι λεπτομέρειες θα διανεμηθούν στους βουλευτές σήμερα ως μέρος μιας επιχείρησης πριν από την ψηφοφορία της Τρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Μετά από μήνες επιθέσεων κατά του Ισραήλ και του πρωθυπουργού του, Νετανιάχου, η Άγκυρα βάζει οριστικό μπλόκο και στις εμπορικές σχέσεις της με το...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος της Κένυας Ουίλιαμ Ρούτο έθεσε τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού και ανέβαλε επ’ αόριστον την επαναλειτουργία των σχολείων, την ώρα που οι...

ΕΛΛΑΔΑ

Το ταξίδι για το χωριό ή άλλους δημοφιλείς προορισμούς εξελίσσεται σε ακριβή διαδικασία, αφού η τιμή της βενζίνης είναι στα ύψη – αρκετά ακριβότερη...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία κάλεσε για εξηγήσεις τον Ρώσο επιτετραμμένο που ασκεί χρέη πρεσβευτή στο Βερολίνο, με αφορμή μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων που, όπως υποστηρίζει, στόχευαν το...