Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ποιος είναι ο Γκαμπριέλ Ατάλ, ο 34χρονος νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο 34χρονος Γκάμπριελ Ατάλ είναι ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, αντικαθιστώντας την Ελιζαμπέτ Μπορν. Πρόκειται για τον νεότερο σε ηλικία -31 ετών- πρωθυπουργό που αποκτά η Γαλλία, ο οποίος ωστόσο έχει αναλάβει ήδη κρίσιμα χαρτοφυλάκια στην κυβέρνηση Μακρόν και ήταν ο δημοφιλέστερος υπουργός του. «Στον Μακρόν οφείλει τα πάντα», είπε ο ίδιος.

Έγινε υφυπουργός Παιδείας, υπήρξε εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, αναπληρωτής υπουργός Δημοσίων Εσόδων, υπουργός Παιδείας εδώ και έξι μήνες. Πλέον, πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας εγκατέλειψε το Σοσιαλιστικό Κόμμα το 2016 για να υποστηρίξει την προεδρική υποψηφιότητα του τότε υπουργού Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν. Μετά τη νίκη του Μακρόν το 2017, αυτός ο γιος ενός κινηματογραφικού παραγωγού, ο οποίος φοίτησε στη φημισμένη Αλσατική Σχολή του Παρισιού, εξελέγη βουλευτής σ’ ένα φέουδο της δεξιάς στην περιφέρεια Ο-ντε-Σεν, στα προάστια του Παρισιού.

Ο ίδιος έχει κατά κάποιο τρόπο τα ίδια στοιχεία που έφερε ο Μακρόν και πολλοί λένε ότι είναι μια «πολιτική απομίμηση» του. Ήταν το στενό περιβάλλον του προέδρου όταν αυτός κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία, το 2017.

Κατάγεται από το Παρίσι, ενώ η μητέρα του είναι αριστοκρατικής καταγωγής. Ο πατέρας του ήταν παραγωγός του κινηματογράφου και δικηγόρος, ενώ απεβίωσε το 2015.

Ο Γκάμπριελ έγινε γνωστός όταν υπεραμύνθηκε ότι του έκαναν bullying στο σχολείο, κατηγορώντας τον για ομοφυλοφιλία.

Ανοιχτά ομοφυλόφιλος, δεν θέλησε ποτέ να μιλήσει γι’ αυτό μέχρι πρόσφατα, όταν μίλησε και για τη σχολική παρενόχληση γενικότερα. Μίλησε, ακόμη, για τον αντισημιτισμό, διότι ο πατέρας του ήταν Εβραίος στην καταγωγή.

Εκτιμάται ότι οι δημοσκοπήσεις τον αναδεικνύουν ως τον δημοφιλέστερο, αφού εκφράζει ανοιχτά ότι είναι ευάλωτος, αποδεχόμενος ορισμένα βιώματα του.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΕΛΛΑΔΑ

Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι για την εγκληματική οργάνωση οπαδών και τη δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη. Μεταξύ των προφυλακισμένων και 2 φερόμενοι ως ηγετικά...

ΕΛΛΑΔΑ

«Υπάρχει μια οργανωμένη, απόλυτα οργανωμένη εγκληματική οργάνωση, ένα σύνολο εγκληματιών οι οποίοι έφτασαν και σκότωσαν έναν αστυνομικό. Δηλαδή οργανωμένα, μεθοδευμένα, εμπνευσμένα και αποφασισμένα χτύπησαν...

ΕΛΛΑΔΑ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), η μεγαλύτερη δεξαμενή σκέψης (think – tank) της Ελλάδας, σε συνεργασία με το πρόγραμμα ParticipatEU, τον...