Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κωνσταντινούπολη: Φωτιά σε νυχτερινό κέντρο- Δεκάδες οι νεκροί – Σκηνές τρόμου [βίντεο]

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στην πόλη Σισλί.

Μέχρι τώρα 29 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ οκτώ άτομα τραυματίστηκαν, επτά από αυτούς σοβαρά. Για το περιστατικό έχουν συλληφθεί πέντε άτομα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η πυρκαγιά προκλήθηκε έπειτα από έκρηξη κοντά στη σκηνή του νυχτερινού κέντρου όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτίριο εγκλωβίστηκαν.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 13.00, έπειτα από έκρηξη την ώρα που γίνονταν εργασίες ανακαίνισης του νυχτερινού κέντρου “Masquerade”. Τα θύματα ήταν εργάτες που δούλευαν εκείνη την ώρα και εγκλωβίστηκαν μέσα στο κατάστημα.

Επί τόπου βρέθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος είπε ότι δεν είχε κατατεθεί από την επιχείρηση καμία αίτηση για άδεια οικοδομής ή ανακαίνισης. «Είναι δύο ορόφους κάτω, οπότε (σ.σ. ο χώρος) δεν είναι ορατός. Δεν υπήρξε καταγγελία. Έγινε μια παράνομη παρέμβαση», τόνισε.

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια και ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Ο κυβερνήτης Νταβούτ Γκιουλ είπε στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο σημείο ότι διερευνώνται τα αίτια της πυρκαγιάς.

Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άτομα για ανάκριση, συμπεριλαμβανομένων των διευθυντών του κλαμπ και ενός ατόμου που είναι υπεύθυνος για τις ανακαινίσεις, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς.

Ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιούλ δήλωσε ότι το νυχτερινό κέντρο είχε άδεια λειτουργίας από το 1987 και την ανανέωσε το 2018.

 Φωτιά στην Κωνσταντινούπολη: Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο απο κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες εξετάζει η αστυνομία για να καταλήξει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το θανατηφόρο τροχαίο με παράσυρση σε κεντρικό...

ΕΛΛΑΔΑ

Άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου 04/05 στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ «ομπρέλες και μπουφάν απαραίτητα» λένε οι...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που στηρίζονται από το Ιράν και προκαλούν αναταραχή στην παγκόσμια ναυτιλία για να δείξουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης προειδοποίησαν ότι θα βάζουν στο στόχαστρο πλοία τα οποία κατευθύνονται σε λιμάνια του Ισραήλ σε οποιαδήποτε περιοχή είναι εντός...