Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Χερσώνα: Επίσκεψη Πούτιν στην κατεχόμενη περιοχή και στη Μαριούπολη

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν επισκέφθηκε τμήματα της κατεχόμενης περιοχής Χερσώνας της Ουκρανίας σε ένα ασυνήθιστο ταξίδι σε εδάφη που κατείχαν κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο πρόεδρος παρευρέθηκε σε συνεδρίαση της στρατιωτικής διοίκησης, στην οποία παρουσιάστηκαν εκθέσεις των διοικητών της αεροπορίας και του στρατού.

Ο Πούτιν επισκέφθηκε προηγουμένως την παραλιακή πόλη Μαριούπολη, η οποία καταστράφηκε από τις ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια μιας βάναυσης πολιορκίας, και τη χερσόνησο της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε από τη Μόσχα πριν από εννέα χρόνια.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τον Ρώσο ηγέτη να βγαίνει από ένα στρατιωτικό ελικόπτερο σε ένα χωράφι και να τον υποδέχονται τοπικοί αξιωματούχοι.

Στη συνέχεια, ο Ρώσος πρόεδρος συνεχίζει το ταξίδι του με ένα όχημα τον προορισμό που φαίνεται να βρίσκεται σε αγροτική περιοχή.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε επίσης το αρχηγείο της Εθνικής Φρουράς στην ανατολική περιοχή Λουχάνσκ, ένα άλλο τμήμα της Ουκρανίας που προσάρτησε η Μόσχα πέρυσι κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Η ρωσική προεδρία δεν κοινοποίησε την ημερομηνία κατά την οποία ο Πούτιν πραγματοποίησε αυτές τις επισκέψεις στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Αυτή θα ήταν η δεύτερη επίσκεψη του ηγέτη του Κρεμλίνου στις περιοχές που εισέβαλε η Ρωσία στο πλαίσιο της λεγόμενης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, μετά από αυτή του Μαρτίου στη Μαριούπολη.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Από τα στοιχεία που λαμβάνουμε από τα σούπερ μάρκετ, για πρώτη φορά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο έχουμε μηδενικές ανατιμήσεις και αυτό είναι κάτι...

ΔΙΕΘΝΗ

Αριστεροί εξτρεμιστές του γερμανικού κινήματος RAF πυρπόλησαν ένα υπόστεγο  στην περιουσία του γενικού διευθυντή της εταιρείας Rheinmetall, Armin Papperger, κατηγορώντας τον ότι κέρδιζε από...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένες κατά 50,2% ήταν οι εισαγωγές φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα τον Απρίλιο, φτάνοντας τους 88.851 τόνους έναντι 59.156 τόνων τον ίδιο μήνα του...

ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο εξασφάλισε το ΕΡΤNews από μια επίθεση των χούλιγκαν κατά οπαδών στο Ίλιον πριν από μερικούς μήνες, η οποία έχει κοινό σημείο αναφοράς...