Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Συνελήφθη ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ

Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν (PSG), Κριστόφ Γκαλτιέ, τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία για καταγγελίες για διακρίσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Νις, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Γαλλία.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γκαλτιέ αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα για να αναλάβει ο Λουίς Ενρίκε.

Ο 56χρονος, ο οποίος φαίνεται ότι θα φύγει από την PSG αυτό το καλοκαίρι, πέρασε 12 μήνες στη Νις προτού μετακομίσει στο Parc des Princes πέρυσι.

Σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι RMC Sport, ο Γκαλτιέ και ο γιος του Τζον Βάλοβιτς-Γκαλτιέ τέθηκαν υπό κράτηση στις 8:45 το πρωί της Παρασκευής στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενες διακρίσεις στη Νις.

Οι δυο λέγεται ότι κλήθηκαν από ανακριτές που εξετάζουν κατηγορίες για ρατσισμό στον σύλλογο της Ligue 1.

O 56χρονος προπονητής, ο οποίος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως τρία έτη.

Πριν από μερικές εβδομάδες είχε γίνει γνωστό ότι ο εισαγγελέας της Νίκαιας ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για τον Γάλλο τεχνικό, μετά την αποκάλυψη του RMC ενός email, στο οποίο ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Νις, Ζιλιέν Φουρνιέ, φέρεται να αποκαλύπτει πως ο Γκαλτιέ χρησιμοποίησε ρατσιστικές φράσεις για να παραπονεθεί για τον μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων και μαύρων παικτών στην ομάδα.

Η Παρί Σεν Ζερμέν αντέδρασε έντονα και σύμφωνα με το RMC Sport, ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης Νασέρ Αλ Κελαϊφί, άρχισε εσωτερική έρευνα για να ξεκαθαρίσει τα γεγονότα και να μάθει αν όντως ο Γάλλος τεχνικός εμπλέκεται στην υπόθεση.

«Όπως πολλοί από εσάς, έμεινα έκπληκτος από τα σχόλια που μου αποδόθηκαν και τα οποία μεταδόθηκαν με ανεύθυνο τρόπο. Μεγάλωσα με τη διαφορετικότητα, μεγάλωσα για να σέβομαι τους άλλους ανεξάρτητα από την καταγωγή, το χρώμα ή τη θρησκεία τους» είχε πει μετά τις αποκαλύψεις του RMC.

Πηγή: Daily Mail

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Σαουδική Αραβία υποδέχεται σήμερα (28/4) ειδική σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), στην οποία αναμένεται να κυριαρχήσει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας...

ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτά είναι σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, τα καταστήματα. Τα μικρά εμπορικά θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, ενώ...

ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδόν 200 φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές συνελήφθησαν χθες (27/4) Σάββατο σε τρία αμερικανικά πανεπιστήμια κατά την εκκένωση από την αστυνομία των καταυλισμών που είχαν στήσει, το...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ θα προωθήσει τις προτάσεις του για την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης και μιας πιθανής σύρραξης μεταξύ Ισραήλ...