Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία συνέλαβε πράκτορες της ισραηλινής Μοσάντ

Η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ που αποκαλύπτει ότι η υπηρεσία πληροφοριών στην Τουρκία πέτυχε να διαλύσει έναν πυρήνα που εργαζόταν για την ισραηλινή Μοσάντ μετά από μήνες παρακολούθησης και έρευνας.

Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες λεπτομέρειες, πράκτορες της Μοσάντ επέλεξαν αρκετούς Τούρκους και άλλους αραβικών εθνικοτήτων και τους εκπαίδευσαν εκτός Τουρκίας.

Οι τουρκικές αρχές κατάφεραν να συλλάβουν 7 μέλη αυτού του πυρήνα, που αποτελείται από συνολικά 56 άτομα κατανεμημένα σε 9 πυρήνες.

Η εφημερίδα ανέφερε τα ονόματα των κρατουμένων, “Ahmed Koray Ozgurn”, “Alperin Erkut”, “Khaled Al-Nabhin”, “Jezvan Amory”, “Nizar Saad Al-Din”, “Muhammad Mori” και “Khaled Najm που συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Daily Sabah», αυτό το πυρήνα δημιούργησε ψεύτικους ιστότοπους στα αραβικά με στόχο τη συλλογή πληροφοριών από τις βιογραφίες των ανθρώπων. Χρησιμοποίησαν ψεύτικους αριθμούς από χώρες της Ευρώπης και της Ανατολικής Ασίας, όπως η Ισπανία, η Αγγλία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Μαλαισία, η Ινδονησία και το Βέλγιο, και τους τοποθέτησαν στο μπροστινό μέρος των ψεύτικων ιστοσελίδων για να προσελκύσουν άτομα που αναζητούσαν εργασία ή να συλλέξουν πληροφορίες πληροφοριών σχετικά με τους.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι «πράκτορες της Μοσάντ στην Τουρκία ήταν σε επαφή με έναν Ισραηλινό ειδικό επικοινωνιών ονόματι Priyanchi Patel Kolhari, ο οποίος εργάζεται ως διευθυντής της εταιρείας «Cyberintellingence International Private Ltd» με έδρα το Τελ Αβίβ, όπου παρείχε τεχνική υποστήριξη για το πώς να διεισδύσει στα τηλέφωνα ατόμων που στοχεύουν λογισμικό υποκλοπής spyware.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, «οι κατάσκοποι που στρατολογήθηκαν για να εργαστούν για τη Μοσάντ στάλθηκαν σε περιοχές στον Λίβανο και τη Συρία για σκοπούς αναγνώρισης και πληροφοριών.και εντοπίστηκαν σε ένα κτίριο στο οποίο συνήθιζαν να συχνάζουν στην περιοχή Haret Hreik στην πρωτεύουσα Βηρυτό όπου παρακολούθησαν oρισμένες σημαντικές προσωπικότητες της Χεζμπολάχ.

Η Daily Sabah αποκάλυψε ότι η πιο εξέχουσα προσωπικότητα που στόχευσε ο πυρήνας της Μοσάντ ήταν ο Ιορδανός Hisham Younes Yahya Qafisha, ιδιοκτήτης του Trend GYO στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με την έκθεση, το τηλέφωνο, ο προσωπικός του υπολογιστής και άλλα έγγραφα κλάπηκαν από το σπίτι του στην περιοχή Μπασακσεχίρ της Κωνσταντινούπολης.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ορισμένοι από τους συλληφθέντες στάλθηκαν σε άλλες χώρες με στόχο την απόκτηση προχωρημένης εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που στηρίζονται από το Ιράν και προκαλούν αναταραχή στην παγκόσμια ναυτιλία για να δείξουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης προειδοποίησαν ότι θα βάζουν στο στόχαστρο πλοία τα οποία κατευθύνονται σε λιμάνια του Ισραήλ σε οποιαδήποτε περιοχή είναι εντός...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την επιστροφή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη από την Τήνο, στην Αθήνα θα ανοίξει και επίσημα η αυλαία της «γαλάζιας» προεκλογικής εκστρατείας και μετά την επιστροφή του  Στέφανου...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η 3η Μαΐου λειτουργεί ως υπενθύμιση στις κυβερνήσεις για την ανάγκη σεβασμού της δέσμευσής τους για την ελευθερία του Τύπου, σημειώνει ο Τομέας Ψηφιακής...