Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Το ακραίο κύμα καύσωνα πλήττει τον τουρισμό

Χιλιάδες τουρίστες πλέον αρχίζουν και προτιμούν να ταξιδεύουν πιο βόρεια καθώς δεν αντέχουν τις τόσο υψηλές θερμοκρασίες.

H κλιματική κρίση πλέον δείχνει να επηρεάζει όλο και πιο πολύ μια από τις πιο βασικές πηγές εσόδων της Ισπανίας, τον τουρισμό.

Παραδοσιακά, οι τουρίστες επιλέγουν την Νότια Ευρώπη για τον ήλιο και τις καλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, φέτος το καλοκαίρι οι τουρίστες που επισκέφθηκαν χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Γαλλία, εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους λόγω του καύσωνα καθώς ξεπέρασε κάθε προσδοκία τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ETC), ο αριθμός των ανθρώπων που αναμενόταν να ταξιδέψει στην περιοχή της Μεσογείου από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο έχει ήδη μειωθεί κατά 10% σε σύγκριση με το περασμένο έτος.

Όσο περιέργο και αν φαίνεται, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία και η Τσεχία αποτελούν πλέον νέους καλοκαιρινούς προορισμούς. Ακόμη και στην Ισπανία, ο κόσμος προτιμάει τις βόρειες περιοχές προκειμένου να αποφύγει την ζέστη.

Ο τουριστικός κλάδος πιστεύει ότι μόνο η ποιότητα και η βιωσιμότητα των προορισμών μπορούν να σώσουν την κατάσταση, ώστε οι τουρίστες να μπορούν να απολαύσουν «το πιο δροσερό καλοκαίρι της ζωής τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους στη Γεωργία διαμαρτυρόμενοι κατά του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου περί «ξένης επιρροής», που υιοθετήθηκε σε δεύτερη ανάγνωση από το κοινοβούλιο,...

ΕΛΛΑΔΑ

Στο θέμα της αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου αναφέρθηκε η Μάγδα Φύσσα, μιλώντας στο ΕΡΤnews και στην εκπομπή Prime, αναφέροντας ότι έμαθε για την απόφαση...

ΔΙΕΘΝΗ

Στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και την απόκτηση από την Τουρκία νέων μαχητικών αεροσκαφών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος υπουργός ‘Αμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, σε συνέντευξή...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι την 31η Μαΐου θα είναι ανοικτή η εφαρμογή καταχώρισης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους ενίσχυσης 2023 όπως γνωστοποίησε ο...