Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις συλλήψεις και τρεις προσαγωγές για εμπρησμούς – Αρνείται την κατηγορία ο 45χρονος στον Αυλώνα

Σε έξι προσαγωγές, εκ των οποίων οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις για πρόκληση δασικών πυρκαγιών, προχώρησε η Eλληνική Αστυνομία. Αυστηρό μήνυμα για μηδενική ανοχή απέναντι στους εμπρηστές στέλνει η κυβέρνηση. Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για «αλητήριους εμπρηστές» και ξεκαθάρισε ότι εγκληματούν απέναντι στη χώρα και δεν θα γλιτώσουν ενώ ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, αποκάλυψε στην ΕΡΤ ότι αναζητούνται δύο άτομα στην Εύβοια για εμπρησμό.

Ο Γιώργος Γεραφέντης μιλώντας για τη σύλληψη του 45χρονου, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό σε δασική έκταση στον Αυλώνα, είπε ότι σύμφωνα με την αστυνομία ευθύνεται για τρεις προσπάθειες εμπρησμών το πρωί της Πέμπτης (24/8) στην περιοχή.

«Υπάρχουν μαρτυρίες αλλά και οπτικό υλικό που έχουν καταγράψει το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν. Ο 45χρονος πρώην δικηγόρος έχει συλληφθεί και το απόγευμα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι του βρέθηκε ένα φλόγιστρο, πευκοβελόνες αλλά και προσανάμματα», σημείωσε.

Το όχημα που ανήκει στον πατέρα του κατασχέθηκε, όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, καθώς ήταν το μέσο το οποίο χρησιμοποιούσε για να βάλει τις εστίες φωτιάς. Να σημειωθεί ότι ο ύποπτος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό τμήμα Αυλώνα, καθώς είχε πληροφορηθεί ότι τον αναζητούσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ωρωπού. Πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα και στη συνέχεια προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, όπου εκεί σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και το απόγευμα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Τι ισχυρίστηκαν οι συλληφθέντες σε Εύβοια και Κω

Σύλληψη ενός υπόπτου για εμπρησμhttps://www.ertnews.gr/tag/evvia/ό έγινε και στην Εύβοια. Εκεί συνελήφθη ένας 52χρονος για δύο φωτιές που εκδηλώθηκαν προχθές το μεσημέρι στην περιοχή Δοκός Χαλκίδας. Ο άνδρας αρνείται την κατηγορία ότι έβαλε από πρόθεση την στις πυρκαγιές αυτές λέγοντας ότι του έπεσε το τσιγάρο από το αυτοκίνητο που οδηγούσε.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας δεν τον πίστεψαν, σχηματίστηκε δικογραφία ενώ αυτή την ώρα απολογείται στον εισαγγελέα Χαλκίδας.

Σε μία σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια στην Κω προχώρησε η ΕΛΑΣ. Ο 29χρονος, όπως είπε στους αξιωματικούς Πυροσβεστικής, πέταξε το τσιγάρο του με συνέπεια να εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Πλατάνι του Δήμου Κω. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Ο συλληφθείς απολογείται σήμερα στον εισαγγελέα.

Aρνείται την κατηγορία ο 45χρονος στον Αυλώνα

Μέσω του δικηγόρου του Κωνσταντίνου Γώγου, ο 45χρονος στον Αυλώνα αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται ως ύποπτος για εμπρησμούς στον Αυλώνα.

Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του ο 45χρονος έχει ψυχιατρικό πρόβλημα, ενώ εδώ και χρόνια δεν έχει την δικηγορική ιδιότητα και ασχολείται με αγροτικές εργασίες.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γώγου αναφέρει: «Ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή αρνείται την κατηγορία. Έχει σοβαρό πρόβλημα ψυχιατρικής φύσης και χρήζει άμεσης θεραπείας. Είναι δραματικό να παρουσιάζεται μία ψευδή εικόνα για την προσωπική και επαγγελματική του κατάσταση. Δεν έχει τη δικηγορική ιδιότητα εδώ και δεκαετία και δεν έχει απασχολήσει ποτέ την δικαιοσύνη. Είναι ένας φιλήσυχος επαγγελματίας που ασχολείται με αγροτικές εργασίες. Δε θα αποτελέσει ο εντολέας μου το εξιλαστήριο θύμα για να καλυφθεί διά της συλλήψεώς του η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού για δασοπυρόσβεση».

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Οδηγό δικαιωμάτων» των εργαζομένων που θα εργαστούν τις ημέρες του Πάσχα, έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ, τόσο για τις αμοιβές που δικαιούνται, όσο και για...

ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο UCLA της Καλιφόρνιας για την απομάκρυνση φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών. Όπως μεταδίδει το CNN, και ενώ ξημερώνει στο Λος...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, συναντήθηκε με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, και με αφορμή την έναρξη της...

ΕΛΛΑΔΑ

Για το ποια είναι η εικόνα που έχουμε από τα εμπορικά καταστήματα μιας και βρισκόμαστε σε εορταστικούς ρυθμούς αυτές τις ημέρες ενόψει των εορτών...