Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

«Στάχτη» οι κόποι μιας ζωής: Δάκρυα και απογοήτευση έφερε η επόμενη μέρα

Η βροχερή μέρα που ξημέρωσε στην Αττική, αν και αρχικά έφερε αισιοδοξία για την εξέλιξη στα μέτωπα των πυρκαγιών τελικά προκάλεσε έξι νέες εστίες φωτιάς που ξέσπασαν από κεραυνούς, σε Βάρη, Βούλα, Κορωπί και Βαρνάβα. Όλες τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο από 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα που επιχείρησαν στα σημεία.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν ακόμα μάχη με διάσπαρτες εστίες στην νοτιοδυτική πλευρά της Πάρνηθας και είναι σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Την ίδια ώρα μικτά κλιμάκια του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Αχαρνών, συνεχίζουν την καταγραφή ζημιών από τη φωτιά στο Μενίδι.

Με απελπισία μια γυναίκα κοιτάζει μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ το ποιμνιοστάσιο της, που χάθηκε μαζί με τα ζώα. «Μόνο 6 μικρά πρόβατα κατάφερα να μεταφέρω, το ένα είχε καεί εσωτερικά και τα άλλα δεν ξέρω αν θα ζήσουν», μας λέει.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα σπίτια, άνθρωποι έχουν χάσει όλη την περιουσία τους και την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Από μακριά οι κάτοικοι με πόνο ψυχής έβλεπαν τα σπίτια τους να καίγονται και δεν μπορούσαν να δράσουν.

«Ήρθαν οι εθελοντές, με τα λάστιχα έσωσαν το σπίτι…μέχρι τελευταία στιγμή ήμουν εδώ», λέει γυναίκα από το Μενίδι στην ΕΡΤ, με δάκρυα στα μάτια και φωνή που τρέμει.

Πλέον, πολλές οικογένειες δεν έχουν που να μείνουν και βρίσκουν καταφύγιο σε σπίτια φίλων και συγγενών.

Παράλληλα, οι μηχανικοί του υπουργείου με ειδική σήμανση, χαρακτηρίζουν τα σπίτια. Με πράσινο εάν είναι κατοικήσιμα, με πορτοκαλί αν χρειάζονται επισκευή, με κόκκινο αν πρέπει να κατεδαφιστούν.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Άνοιξαν και πάλι σήμερα τα σχολεία στο Μπανγκλαντές παρά το συνεχιζόμενο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα αυτή της Νότιας Ασίας με θερμοκρασίες που...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι κυπριακές Αρχές παρουσία και Ισραηλινών αξιωματούχων για λόγους ασφάλειας θα ελέγχουν ότι πρόκειται να μεταφερθεί από τη Λάρνακα στη Γάζα. Σε ένα εκτενές...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου. Η περιοδεία συντομεύθηκε κατά μία ημέρα...

ΕΛΛΑΔΑ

Τις τελευταίες 24 ώρες, με κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, κάποιοι αγνοώντας την επικινδυνότητα των καιρικών συνθηκών έβαλαν φωτιές για να κάψουν κλαδέματα και υπολείμματα...