Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ένθετο Παιδεία: Ψυχολογική υποστήριξη στους μαθητές από τη Θεσσαλία και μέτρα στήριξης στους φοιτητές

Ένα παιδί που έχει βιώσει το φόβο που προκαλεί μια μεγάλη φυσική καταστροφή και στη συνέχεια βρίσκεται αντιμέτωπο με δυσάρεστες αλλαγές που προκαλεί η νέα κατάσταση πως μπορεί να στηριχθεί για να μην τραυματιστεί ανεπανόρθωτα ο ψυχισμός του; Η κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Ίλια Θεοτοκά μίλησε στην Σοφία Πατραμάνη για τη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τόσο οι ειδικοί όσο και οι γονείς.

Η στήριξη και η αλληλεγγύη προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας είναι εντυπωσιακή. Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και σχολικές μονάδες από όλη τη χώρα συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης ενώ σημαντική είναι και η υποστήριξη που προσφέρουν τα πανεπιστήμια στους φοιτητές τους, που προέρχονται από τις πληγείσες περιοχές μέσω στοχευμένων ενεργειών με στόχο να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους. Η Μυρσίνη Τζιννέλη μίλησε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μας αναλύει τις δράσεις που αποφάσισε το Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Δείτε ακόμα στο ένθετο ΠΑΙΔΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Το πλήρες πρόγραμμα των Πανελλαδικών για το 2024

Νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές του 2024. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το πρόγραμμα προκειμένου μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν τις ημερομηνίες από την αρχή του σχολικού έτους.

  • Συγκεκριμένα, η αυλαία για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων ανοίγει στις 31 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου.
  • Οι υποψήφιοι από τα Επαγγελματικά Λύκεια ξεκινούν στις 30 Μαΐου με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και η εξεταστική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιουνίου.
  • Οι εξετάσεις των ειδικών και μουσικών μαθημάτων θα διεξαχθούν απο την Τρίτη
    18/6 και θα διαρκέσουν έως και τις 28/6
  • Από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
    Το πλήρες πρόγραμμα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Υπ. παιδείας.

Εκπαιδευτικό υλικό για τα προσφυγόπουλα

Με ένα μεγάλο χαμόγελο οι μικροί μαθητές – πρόσφυγες που ζουν στη δομή φιλοξενίας στην Κόρινθο παρέλαβαν τις καινούργιες τους σχολικές τσάντες. Το εκπαιδευτικό υλικό διανεμήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος της UNICEF: «Όλα τα παιδιά στην εκπαίδευση» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΕΛΙΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Άνοιξαν και πάλι σήμερα τα σχολεία στο Μπανγκλαντές παρά το συνεχιζόμενο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα αυτή της Νότιας Ασίας με θερμοκρασίες που...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι κυπριακές Αρχές παρουσία και Ισραηλινών αξιωματούχων για λόγους ασφάλειας θα ελέγχουν ότι πρόκειται να μεταφερθεί από τη Λάρνακα στη Γάζα. Σε ένα εκτενές...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου. Η περιοδεία συντομεύθηκε κατά μία ημέρα...

ΕΛΛΑΔΑ

Τις τελευταίες 24 ώρες, με κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, κάποιοι αγνοώντας την επικινδυνότητα των καιρικών συνθηκών έβαλαν φωτιές για να κάψουν κλαδέματα και υπολείμματα...