Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Τοπικές βροχές σήμερα, βελτίωση από αύριο – Άνοδος θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Τοπικές βροχές δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται για σήμερα Τετάρτη. Ξανά πάνω από τους 20 βαθμούς κελσίου αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία.

Τοπικού χαρακτήρα βροχές σήμερα κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο με το θερμόμετρο να ξεπερνά και τους 20οC, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Όμως και ο Δεκέμβριος θα ξεκινήσει με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά ακόμα και στην Αττική το Σαββατοκύριακο το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς. Βροχές λίγες και κυρίως στα βορειοδυτικά.

Πιο αναλυτικά για σήμερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στα δυτικά ηπειρωτικά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 01 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από 09 έως 21 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς από τις βραδινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία  έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο συλληφθείς για πρόκληση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τη Μεγάλη Τρίτη σε δασική έκταση στην Τ.Κ. Καλεντζίου. Σημειώνεται ότι του επιβλήθηκε και διοικητικό...

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για «χαμηλές ποινές στη δίκη για το Μάτι» σχολιάζει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. «Η...

ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση της θετικότητας παρουσιάζουν οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος – SARS/CoV-2, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός/RSV, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Σε υψηλά...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε προεκλογική συγκέντρωση χθες στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «ήταν ωραίο να βλέπεις»...