Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και τα νότια της χώρας και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπονται σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Στα μέσα της εβδομάδας θα σημειωθούν και άλλες βροχές ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα επιστρέψει ο υδράργυρος στις κανονικές τιμές για αρχή Δεκεμβρίου.

Την Δευτέρα στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (περιοχή Λήμνου, Σαμοθράκης) και μέχρι αργά το απόγευμα στην ανατολική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την Εύβοια και την ανατολική νησιωτική χώρα, θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, η οποία στα βόρεια θα είναι της τάξης των 5 με 6 βαθμών Κελσίου Στα βόρεια έως 13 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές έως 18 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση αναμένεται το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Άνοιξαν και πάλι σήμερα τα σχολεία στο Μπανγκλαντές παρά το συνεχιζόμενο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα αυτή της Νότιας Ασίας με θερμοκρασίες που...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι κυπριακές Αρχές παρουσία και Ισραηλινών αξιωματούχων για λόγους ασφάλειας θα ελέγχουν ότι πρόκειται να μεταφερθεί από τη Λάρνακα στη Γάζα. Σε ένα εκτενές...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου. Η περιοδεία συντομεύθηκε κατά μία ημέρα...

ΕΛΛΑΔΑ

Τις τελευταίες 24 ώρες, με κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, κάποιοι αγνοώντας την επικινδυνότητα των καιρικών συνθηκών έβαλαν φωτιές για να κάψουν κλαδέματα και υπολείμματα...