Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Καρράς: Θρήνος στο Κοκκινοχώρι Καβάλας – Πλήθος κόσμου στο ύστατο χαίρε

Στην τελευταία του κατοικία, στην γενέτειρά του το Κοκκινοχώρι Καβάλας, αναπαύεται από το μεσημέρι ο Βασίλης Καρράς. Τη σορό του υποδέχθηκε μια λαοθάλασσα έξω από την εκκλησία, με τις καμπάνες να ηχούν πένθιμα και τον κόσμο να χειροκροτεί και να τραγουδάει αγαπημένα τραγούδια του λαϊκού βάρδου.

Με δάκρυα συνόδευσαν τη σορό η σύζυγος, η κόρη και ο αδελφός του, αλλά και πολλοί συνάδελφοι και φίλοι του, με τη συμμετοχή των φιλαρμονικών Νέας Προποντίδας και Απόλλων Ροδολίβους.

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής ενώ συμμετείχαν οι φιλαρμονικές Νέας Προποντίδας και Απόλλων Ροδολίβους.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί ο Σύλλογος «Φλόγα» Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

Θεσσαλονίκη: Λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας

Με δυνατό χειροκρότημα, με συγκίνηση και λατρεία, αποχαιρέτησαν τον άρχοντα του λαϊκού τραγουδιού, τον σεμνό καλλιτέχνη με τη μεγάλη καρδιά, οι χιλιάδες θαυμαστές του στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την εξόδιο ακολουθία, οργανοπαίχτες, ερμήνευσαν αγαπημένα τραγούδια του Βασίλη Καρρά.

Σιγοτραγουδώντας τις μεγάλες επιτυχίες του, και με λευκά λουλούδια στα χέρια, άνθρωποι που τον λάτρεψαν πάνω στην πίστα, περίμεναν υπομονετικά στην ουρά από τις 10 το πρωί, για να προσκυνήσουν τη σορό του.

Σε όλα τα μαγαζιά εστίασης της Θεσσαλονίκης, της αγαπημένης πόλης του Βασίλη Καρρά, από όπου ξεκίνησε την καριέρα του, θα ακούγονται τραγούδια του για τρεις μέρες, μετά από απόφαση των επαγγελματιών της πόλης. Το καλοκαίρι, θα πραγματοποιηθεί συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά, με χιλιάδες μουσικούς επί σκηνής.

Είσαι παντού, αναφωνούσαν οι θαυμαστές του, όχι μόνο γιατί τους συντρόφευε με τα τραγούδια του, αλλά και γιατί τους συγκίνησε με την απλότητά του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελλάδα απέσυρε ποινικές διώξεις κατά δεκάδων διεθνών εργαζομένων στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας(ΜΚΟ) που ήταν ύποπτοι, από κατασκοπεία έως διευκόλυνση της παράνομης μετανάστευσης...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνολικά 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας στο διάστημα 1-30 Απριλίου 2024. Ως δημοφιλέστερος προορισμός...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Johnson & Johnson παρουσίασε χθες Τετάρτη σχέδιο για να βάλει τέλος στις αστικές αγωγές που αφορούν το ταλκ που παράγει...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε χθες Τετάρτη με ψηφοφορία της τη διεύρυνση του ορισμού του αντισημιτισμού που χρησιμοποιεί το υπουργείο Παιδείας, μέτρο που προτάθηκε...