Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία εγκύου στη Θεσσαλονίκη: «Βίαιος, απειλούσε τη ζωή της αδελφής του, ο 39χρονος κατηγορούμενος» λέει ο δικηγόρος της

Θύμα σε πάρα πολλές περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας ήταν η αδελφή του 39χρονου κατηγορούμενου ως δράστη της δολοφονίας της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον 34χρονο φίλο και συνεργό του, υποστηρίζει στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ERTNEWS o δικηγόρος της Αντώνης Καραγιάννης.

«Στο διάστημα των προηγούμενων ετών και μάλιστα στις χρονολογίες πριν από το 2022, είχε επιτεθεί πάρα πολλές φορές στην αδελφή του προκαλώντας της σοβαρές σωματικές βλάβες και μάλιστα την απειλούσε αρκετές φορές και με όπλο» υπογραμμίζει.

Σε βάρος του όπως ενημερώνει ο κ. Καραγιάννης εκκρεμούν τέσσερεις καταδικαστικές αποφάσεις, πλημμελημματικού χαρακτήρα, οι οποίες είναι όλες για επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή κατά της ζωής της, καθώς και για παράνομη οπλοφορία. Υπήρξαν ποινές που ξεπερνούσαν τα πέντε χρόνια φυλάκισης στο σύνολό τους, όλες όμως με αναστολή.

«Πέρα από τις τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικά κατατέθηκαν εις βάρος του εννέα εγκλίσεις. Υπάρχουν πέντε υποθέσες που εκκρεμούν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης» συμπληρώνει.

Όπως εκτιμά «κάποια στιγμή έπρεπε να υπάρξει μια ανάκληση των αναστολών η οποία δεν έγινε στην περίπτωση του 39χρονου, ώστε να οδηγηθεί στη φυλακή».

Ο συνήγορος της αδελφής του κατηγορούμενου αναφέρει επίσης πως «προσέγγιζε την εντολέα μου, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει, σε σημεία που ήξερε ότι θα τη βρει, δηλαδή έξω από την εργασία της, έξω από το σπίτι της και στη συνέχεια με απειλές κατά της ζωής της της ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ την χτυπούσε ταυτόχρονα».

«Τις περισσότερες φορές η εντολέας μου οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, νοσηλεύτηκε τις επόμενες ημέρες, βρισκόταν πολλές φορές σε ψυχολογικό σοκ, καθώς χρειάστηκε χρόνο μέχρι να συνέλθει και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ήθελε να την αναγκάσει να του δώσει χρήματα» σημειώνει.

Σε βάρος του 39χρονου είχαν βγει ασφαλιστικά μέτρα αλλά ο ίδιος δεν ήταν δυνατόν να βρεθεί για να συλληφθεί.

Όπως αποκαλύπτει «η αδελφή του 39χρονου προκειμένου να σωθεί από τον κύκλο βίας που είχε σχηματίσει γύρω της, καθώς φοβόταν και για τη ζωή της αναγκάστηκε να φύγει από τη Θεσσαλονίκη για άλλο νομό και έτσι δεν μπόρεσε να την ξαναβρεί».

«Η ίδια φέρει ενοχές που δεν είχε ενημερώσει την 41χρονη έγκυο για το βίαιο παρελθόν του συντρόφου της» σημειώνει.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Άνοιξαν και πάλι σήμερα τα σχολεία στο Μπανγκλαντές παρά το συνεχιζόμενο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα αυτή της Νότιας Ασίας με θερμοκρασίες που...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι κυπριακές Αρχές παρουσία και Ισραηλινών αξιωματούχων για λόγους ασφάλειας θα ελέγχουν ότι πρόκειται να μεταφερθεί από τη Λάρνακα στη Γάζα. Σε ένα εκτενές...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου. Η περιοδεία συντομεύθηκε κατά μία ημέρα...

ΕΛΛΑΔΑ

Τις τελευταίες 24 ώρες, με κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, κάποιοι αγνοώντας την επικινδυνότητα των καιρικών συνθηκών έβαλαν φωτιές για να κάψουν κλαδέματα και υπολείμματα...