Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται χιονιάς: Προ των πυλών ραγδαία επιδείνωση του καιρού με πολικό κρύο – Πόσο θα διαρκέσει το κύμα κακοκαιρίας

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Κυριακή μέχρι και την Τρίτη, με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο.

Ειδικότερα, την Κυριακή ξεκινά η πρώτη φάση της ψυχρής εισβολής σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Από το απόγευμα της Δευτέρας η 2η φάση με περισσότερο κρύο, πολύ θυελλώδεις ανέμους και τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Aπό την Τετάρτη αν και με ισχυρό παγετό , η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, τα φαινόμενα θα συνεχίζονται κυρίως στην Κρήτη, από αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι.

Το επόμενο Σάββατοκύριακο η θερμοκρασία ενδεικτικά στην Αθήνα θα είναι στους 17 με 18οC.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή:

Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Εύβοιας και της Κρήτης.  Στην υπόλοιπη χώρα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. Θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -01 (μείον 1) έως 14 και στη νησιωτική χώρα από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα ορεινά (κυρίως στην Πάρνηθα) ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί στα ανατολικά από το απόγευμα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στο μεταξύ, σε πολλές περιοχές του βόρειου ημισφαιρίου το σκηνικό θυμίζει καλοκαίρι και σε άλλες επικρατούν πολικές θερμοκρασίες.

Αντίθετα στο νότιο ημισφαίριο έχουμε καύσωνα, ξηρασία αλλά και βροχές που προκαλούν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών βρέθηκε από νωρίς το πρωί, και το δεύτερο κύμα των συλληφθέντων, σχετικά με τα επεισόδια στου Ρέντη το Δεκέμβριο, και...

ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις...

ΕΛΛΑΔΑ

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με ανάρτηση στο facebook αναφέρεται στην ηρωική έξοδο των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», την Κυριακή των Βαΐων του 1826, υπογραμμίζοντας...

ΕΛΛΑΔΑ

Στην Κέρκυρα η ατμόσφαιρα είναι ήδη πανηγυρική με αφορμή και τη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα, ενώ ιταλός τουρίστας δηλώνει ενήμερος και...