Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποίηση φορέων στις 21 Μαρτίου στον Πειραιά – Καταγγέλλουν συνδικαλιστικές διώξεις

Tην έναρξη καμπάνιας και την πραγματοποίηση διαδήλωσης την Πέμπτη 21/3 στις 6.30μμ στην πλατεία δημοτικού θεάτρου στον Πειραιά, θα ανακοινώσουν σήμερα Πέμπτη 14/3 σε συνέντευξη Τύπου στις 18:00 στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, σωματεία εργαζομένων και κοινωνικοί φορείς.

Ως προς τους λόγους που προχωρούν στην επιλογή αυτή, καταγγέλλουν συνδικαλιστικές διώξεις και αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«-4 διώξεις (πειθαρχικές και ποινικές) για συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά (με στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ) ενάντια στις εξετάσεις PISA.

-2 ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών για «ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας», λόγω συμμετοχής σε κινητοποίηση στην επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Γρηγορόπουλου, με βάση τις (χουντικής έμπνευσης) απαγορεύσεις στην πανδημία.

-3 ποινικές διώξεις εκπαιδευτικών για την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στη φιέστα-φιάσκο του ΔΔΕ Πειραιά υπέρ των ιδιωτικών σχολείων και για κινητοποιήσεις του Σωματείου στα γραφεία της ΔΔΕ Πειραιά. Σε αυτή την μήνυση που έγινε από τον ΔΔΕ Πειραιά διωκόμενος είναι επίσης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά που συμμετείχε στην κινητοποίηση.

-2 πειθαρχικές διώξεις (παραπομπή από την ΔΔΕ Πειραιά στο Πειθαρχικό) για «κακόβουλη κριτική της προϊστάμενης αρχής», με αφορμή δημόσια(!) κριτική στις πολιτικές του Υπουργείου.

-1 δίωξη εκπαιδευτικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη γιατί συμμετείχε σε κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών.

-1 πειθαρχική δίωξη συναδέλφου (ΕΔΕ) από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για «την συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε’ ΕΛΜΕ-Θ στις 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης», της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος και συμμετείχε στη ΓΣ.

-3 παραπομπές σε Πειθαρχικό Περιφερειακής Εκπαίδευσης συναδελφισσών στην Αθήνα για συμμετοχή τους στην προκηρυγμένη από τα εκπαιδευτικά σωματεία Απεργία-Αποχή από Μέντορες-Συντονιστές.

Ανάμεσα σε όλα αυτά κατά καιρούς συνάδελφοι καλούνται σε απολογία στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για έγγραφες εξηγήσεις, απειλούνται με ΕΔΕ, καλούνται σε αστυνομικά τμήματα γιατί συμμετείχαν σε Απεργία (Ρέθυμνο).

Συνδικαλιστικές διώξεις όμως υπάρχουν και εκτός εκπαίδευσης: η πρόσφατη απόλυση διοικητικού υπαλλήλου του ΕΚΠΑ, αλλά και η διενέργεια ΕΔΕ κατά των μελών ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, για την κινητοποίηση και συμβολική κατάληψη του κτιρίου «ΚΛΕΙΔΙ» του πανεπιστημίου.

Οι διώξεις συνδικαλιστών της ΠΕΝΕΝ με την κατηγορία της παρεμπόδισης εκτέλεσης των δρομολογίων των πλοίων σε ημέρα πανεργατικής απεργίας. Η δίωξη της προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας, από την Διοίκηση του Νοσοκομείου ενάντια στην απεργία των συμβασιούχων καθαριότητας. Και πολλές άλλες διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων σε αρκετούς κλάδους που η δράση και η στάση τους έχει ενοχλήσει την εργοδοσία».

Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή τα παρακάτω σωματεία- συλλογικότητες με τη λίστα να εμπλουτίζεται συνεχώς: σωματεία: ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Μοσχάτου, ΕΛΜΕ Λιοσίων, Ε ΕΛΜΕ Αθήνας, ΣΕΠΕ Πειραιά “Πρόοδος”, ΠΕΣΕΚ (συνταξιούχοι Εκπαιδευτικοί), ΠΕΝΕΝ, Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ και οι συλλογικότητες (συνδικαλιστικές, γειτονιάς και πολιτικές) Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής (ΕΛΜΕ Πειραιά), δημοτικό σχήμα “Ανυπότακτος Κορυδαλλός”, πολιτική οργάνωση Κόκκινο Νήμα, Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά, Αγωνιστική Παρέμβαση Γ΄ Δυτικής Αθήνας, Ταξική Πορεία, Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, Εκπαιδευτικός Όμιλος “Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης”, Αγωνιστική Παρέμβαση Νέας Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου, ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού), Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά, Ταξική Αντεπίθεση, Διαρκής Αγώνας, ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο λιμάνι, Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο ΥΠΑΙΘ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΕΛΛΑΔΑ

«Θυμάμαι, μάλιστα, τον “ΟΜΛΕ” να δίνει σε έναν μικρό μια ναυτική φωτοβολίδα και να του λέει να τη ρίξει στους αστυνομικούς. Επειδή ο μικρός...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Σαουδική Αραβία υποδέχεται σήμερα (28/4) ειδική σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), στην οποία αναμένεται να κυριαρχήσει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας...

ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτά είναι σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, τα καταστήματα. Τα μικρά εμπορικά θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, ενώ...