Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μπρους Γουίλις: Αγωνία για τον «Σκληρό» του Χόλιγουντ

Με μετωποκροταφική άνοια (FTD) διαγνώσθηκε ο «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» Μπρους Γουίλις και τα δυσάρεστα νέα τα μετέφερε η ίδια η οικογένειά του το βράδυ της Πέμπτης. Πέρυσι τον Μάρτιο είχε γίνει γνωστό ότι ο δημοφιλής ηθοποιός έπασχε από αφασία και αντιμετώπιζε δυσκολίες στην έκφραση και στην επικοινωνία, κάτι που τον οδήγησε να τερματίσει πρόωρα την καριέρα του στη μεγάλη οθόνη.

«Από τότε που ανακοινώσαμε τη διάγνωση της αφασίας του Μπρους την άνοιξη του 2022, η κατάστασή του έχει προχωρήσει και έχουμε πλέον μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD). Δυστυχώς, οι προκλήσεις με την επικοινωνία είναι μόνο ένα σύμπτωμα της νόσου που αντιμετωπίζει ο Μπρους. Παρόλο που αυτό είναι οδυνηρό, είναι ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια σαφή διάγνωση», έγραψε η πρώην σύζυγός του, Ντέμι Μουρ, σε ανάρτησή της στο Instagram.Η μετωποκροταφική άνοια προσβάλλει τον μετωπιαίο και τον κροταφικό λοβό του εγκεφάλου και αποτελεί μία από τις συχνότερες μορφές άνοιας. Πρόκειται για μια μη αναστρέψιμη κατάσταση, η οποία οφείλεται σε νευροεκφυλιστικές αλλοιώσεις του εγκεφάλου. Πρωταρχικό σύμπτωμα της νόσου είναι οι διαταραχές στη συμπεριφορά και στην προσωπικότητα του ατόμου. Ως αρχικό σύμπτωμα παρατηρείται η δυσκολία στο λόγο, είτε αφορά την εκφορά είτε την κατανόηση, και όσο εξελίσσεται η κατάσταση, υπάρχει σταδιακή επιδείνωση και στις νοητικές λειτουργίες. Στα τελικά στάδια της νόσου ο ασθενής χρειάζεται 24ωρη βοήθεια, χάνοντας την ανεξαρτησία και την αυτονομία του.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα συμπτώματα του Μπρους Γουίλις έχουν εμφανισθεί εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια. Ανθρωποι του περιβάλλοντός του και συνεργάτες του λένε ότι στα γυρίσματα των τελευταίων ταινιών του ο Γουίλις δεν ήταν σε θέση να εκτελεί τα καθήκοντά του όπως τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα και επικίνδυνος.

Επικίνδυνες κινήσεις

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το 2020 στα γυρίσματα της ταινίας «Hard kill» πυροβόλησε δύο φορές σε λάθος χρόνο, καθώς δεν κατανοούσε ότι έπρεπε πρώτα να ακούσει το σύνθημα για να πατήσει τη σκανδάλη. Αλλες πληροφορίες λένε ότι οι άμεσοι συνεργάτες του συνιστούσαν στα συνεργεία των γυρισμάτων να μη δουλεύουν μαζί του για περισσότερες από τέσσερις ώρες τη μέρα, ενώ σε άλλα γυρίσματα φορούσε ακουστικό στο αφτί για να ακούει τις ατάκες του που δεν μπορούσε να αποστηθίσει. Αλλες φορές τις σκηνές του τις γύρναγαν κασκαντέρ και σωσίες όταν ο ίδιος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Πολλοί ήταν οι συντελεστές των ταινιών του που είχαν ξαναδουλέψει μαζί του στο παρελθόν και πλέον δεν τον αναγνώριζαν. Δηλώνουν τώρα ότι νιώθουν ανακουφισμένοι που τελικά ο ηθοποιός πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να μείνει σπίτι του για να φροντίσει τον εαυτό του. Λέγεται ότι ο ηθοποιός είχε γυρίσει τουλάχιστον 20 ταινίες τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν η ιδανική για να ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο σκηνοθέτης Μ. Νάιτ Σιάμαλαν αναφέρθηκε στον Μπρους Γουίλις και την περιπέτεια της υγείας του. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί σε ταινίες όπως η «Εκτη αίσθηση» και το «Glass» και είχαν πολύ στενή σχέση. «Προφανώς είναι πολύ σημαντικό πρόσωπο για μένα. Θα έκανα τα πάντα για εκείνον και την οικογένειά του. Πρέπει να είναι πολύ δύσκολο αυτό που περνάνε. Το γνωρίζω γιατί και ο δικός μου πατέρας αντιμετωπίζει κάτι παρόμοιο. Θα είμαι πάντα ευγνώμων στον Μπρους Γουίλις», δήλωσε ο σκηνοθέτης που στα πρώτα του βήματα έτυχε του θαυμασμού και της προστασίας του ηθοποιού που διατυμπάνιζε ότι «το πιστεύω αυτό το παιδί. Πιστεύω στις δυνατότητές του». «Αυτού του είδους η προστασία που μου παρείχε μου έδωσε την ευκαιρία να έχω τη δική μου, διαφορετική φωνή», πρόσθεσε ο Σιάμαλαν.

Η στήριξη της συζύγου του

Ο Μπρους Γουίλις είναι 67 ετών και τα τελευταία 13 χρόνια είναι παντρεμένος με το πρώην μοντέλο Εμα Χέμινγκ. Εχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τη 10χρονη Μαμπέλ και την 8χρονη Εβελιν. Από τότε που έγινε γνωστή η κατάσταση της υγείας του Γουίλις, η Χέμινγκ πραγματοποιεί συγκινητικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είτε με νέα βίντεο που τους δείχνουν να κρτιούνται από το χέρι είτε με παλαιότερα, η Χέμινγκ τονίζει ότι «υπάρχουν στιγμές που παραλύεις από τη θλίψη για αυτά που συμβαίνουν αλλά πλέον μαθαίνω να ζω με αυτό το δεδομένο». Σε άλλη στιγμή είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο που δείχνει το ζευγάρι να κάνει σκι και σνόουμπορντ πριν από 15 χρόνια. «Τότε ήταν που τον ερωτεύτηκα», λέει η Χέμινγκ και προσθέτει: «Ο Μπρους με έκανε να νιώθω η εξυπνότερη γυναίκα του κόσμου κάθε φορά που ένιωθα το αντίθετο. Δεν ήταν λίγες οι φορές στη ζωή μου που οι γύρω μου με έκαναν να νιώθω όχι και τόσο έξυπνη επειδή είχα δυσλεξία και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής. Ποτέ δεν θα ξεχάσω όσα έκανε ο Μπρους για μένα και θα τον αγαπώ για πάντα για αυτό», έλεγε.

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Τα Χανιά επέλεξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για μια μίνι απόδραση με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη το Σαββατοκύριακο. Ο πρωθυπουργός και...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το σενάριο να μπορέσουν και πάλι οι ιδιοκτήτες μεγάλων αυθαιρέτων κατηγορίας 5 να τακτοποιήσουν τα ακίνητά τους έναντι προστίμων επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου...

ΕΛΛΑΔΑ

Η μεγαλύτερη αλυσίδα ομορφιάς τα Medusa, γιόρτασαν το opening του νέου καταστήματος τους στη Γλυφάδα στο οποίο παρευρέθηκαν οι λαμπερές παρουσιάστριες Ιωάννα Μαλέσκου και ...

ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Καλλιάνος: Δύσκολες οι στιγμές για την οικογένειά του μετά τη διάρρηξη στο σπίτι τους την Πέμπτη, 19/10, με τον νεαρό διαρρήκτη να έχει...