Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ρωσία: Ετοιμάζει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις με πυρηνικά όπλα για προστασία από την επιθετικότητα των ΗΠΑ

Στη Ρωσία προετοιμάζουν ένα νέο είδος στρατιωτικών επιχειρήσεων με χρήση πυρηνικών όπλων για προστασία από πιθανή αμερικανική επιθετικότητα, γράφει το ρωσικό στρατιωτικό περιοδικό «Military Thought», που εκδίδεται από το Υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το άρθρο, συντάκτες του οποίου είναι ο αναπληρωτής διοικητής των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων του ρωσικού στρατού Igor Fazletdinov και ο απόστρατος συνταγματάρχης Vladimir Lumpov, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής χάνουν σταδιακά την ηγετική τους θέση στον κόσμο, σύμφωνα με το Sputnik.

Ως αποτέλεσμα, αυξάνεται η επιθετικότητα της στρατιωτικό – πολιτικής τους πορείας προς τη Ρωσία, γιατί στην Ουάσιγκτον θεωρούν τη Μόσχα ως τον κύριο ένοχο για την απώλεια της αμερικανικής παγκόσμιας κυριαρχίας.

Παράλληλα, οι συντάκτες αναφέρουν ότι, όπως φαίνεται, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να νικήσουν τη Ρωσία με τη μορφή «Στρατηγικής (παγκόσμιας) επιχείρησης σε αρκετές περιοχές».

Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, εξηγεί το δημοσίευμα, το Πεντάγωνο προβλέπει να νικήσει με ένα συμβατικό άμεσο παγκόσμιο χτύπημα τουλάχιστον το 65% έως 70% των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας, εξουδετερώνοντας τα υπόλοιπα και ενεργοποιημένα ρωσικά πυρηνικά όπλα με παγκόσμιο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας και στη συνέχεια διεξάγοντας ένα ελάχιστα επαρκές πυρηνικό χτύπημα στη Ρωσία για να την καταστρέψει.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου, Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, ως κύριο εργαλείο και όργανο για την αντιμετώπιση των προσπαθειών υλοποίησης των επιθετικών σχεδίων του Πενταγώνου, εξετάζουν μια μελλοντική μορφή στρατηγικής χρήσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας μέσω μιας πολυμερούς στρατηγικής επιχείρησης με δυνάμεις αποτροπής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Άνοιξαν και πάλι σήμερα τα σχολεία στο Μπανγκλαντές παρά το συνεχιζόμενο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα αυτή της Νότιας Ασίας με θερμοκρασίες που...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι κυπριακές Αρχές παρουσία και Ισραηλινών αξιωματούχων για λόγους ασφάλειας θα ελέγχουν ότι πρόκειται να μεταφερθεί από τη Λάρνακα στη Γάζα. Σε ένα εκτενές...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου. Η περιοδεία συντομεύθηκε κατά μία ημέρα...

ΕΛΛΑΔΑ

Τις τελευταίες 24 ώρες, με κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, κάποιοι αγνοώντας την επικινδυνότητα των καιρικών συνθηκών έβαλαν φωτιές για να κάψουν κλαδέματα και υπολείμματα...