Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχερό το σκηνικό και τις επόμενες μέρες με πιο δροσερές θερμοκρασίες

Οι βροχές θα συνεχίσουν να απασχολούν την χώρα και τις επόμενες μέρες με αισθητή κυρίως στη βόρεια Ελλάδα την πτώση της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς τη φορά τους χωρίς όμως να αυξάνουν την ένταση.

Πιο ενισχυμένοι είναι στα νότια τμήματα, χωρίς και πάλι να δημιουργούν προβλήματα. Με εξαίρεση τα ορεινά της χώρας που θα πέσουν λίγα χιόνια, ο καιρός γενικά θα είναι ήπιος μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Την Παρασκευή αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές στην ηπειρωτική Ελλάδα, με ανοίγματα όμως ηλιοφάνειας. Στη βόρεια Ελλάδα το πρωί και στα δυτικά το βράδυ μπορεί να εκδηλωθούν κατά τόπους καταιγίδες.

Ασθενής χιονόπτωση θα έχουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νότιες διευθύνσεις ασθενείς. Πιο ενισχυμένοι στα νότια τμήματα που τοπικά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, φτάνοντας τους 13 βαθμούς στα βόρεια και τους 17 με 18 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική θα έχει παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει βροχές κατά τόπους και καταιγίδες τις πρωινές κυρίως ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και το θερμόμετρο στην πόλη από 7 μέχρι 13 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο θα έχει νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά που γρήγορα θα γενικευτούν σε όλη τη χώρα. Ασθενείς χιονόπτωση θα συνεχιστεί στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι μέσα στην ημέρα θα στραφούν σε βόρειους στο Ιόνιο στα 4 με 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία χωρίς σημαντικές μεταβολές μέχρι τους 16 με 18 βαθμούς οι μέγιστες.

Την Κυριακή οι άνεμοι ενισχύονται πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ οι βροχές θα αρχίσουν να περιορίζονται στα δυτικά την Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια,...

ΔΙΕΘΝΗ

Η ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειαςπου πηγαίνει στη Λωρίδα της Γάζας θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός. «Τις τελευταίες εβδομάδες, η...

ΔΙΕΘΝΗ

Άνοιξαν και πάλι σήμερα τα σχολεία στο Μπανγκλαντές παρά το συνεχιζόμενο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα αυτή της Νότιας Ασίας με θερμοκρασίες που...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι κυπριακές Αρχές παρουσία και Ισραηλινών αξιωματούχων για λόγους ασφάλειας θα ελέγχουν ότι πρόκειται να μεταφερθεί από τη Λάρνακα στη Γάζα. Σε ένα εκτενές...