Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τραγικές στιγμές με αναζήτηση των αγνοουμένων – Οδύνη στους συγγενείς των θυμάτων

Η Ιφιγένεια, η Ελπίδα, ο Παναγιώτης… Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους αγνοούμενους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας, για τους οποίους συγγενείς και φίλοι απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις. Οι τελευταίες συνομιλίες με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, συγκλονίζουν.

Ο Δημήτριος Μπουρνάζης συγγενής αγνοουμένων αναφέρει ότι: «Πληρώσανε 50 εισιτήρια θανάτου. Είναι εισιτήρια θανάτου και κανείς δεν έχει κάνει τίποτα για αυτό. Νέα παιδιά. Ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών. Είχε τη ζωή μπροστά του. Ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών. Είχε τη ζωή μπροστά του. Εχτές είχε τα γενέθλιά του ο μικρός. Δε θέλω να έρθει κάποιος να μου δώσει στήριξη, θα στηριχτώ μόνος μου. Μπορεί κάποιος να μου πει ότι εν έτει 2023 δεν θα ξαναγίνει τέτοιο δυστύχημα;».

Είναι ένας από τους πολλούς που αγωνιούν για την τύχη των ανθρώπων τους. Την 1η Μαρτίου ο πατέρας και ο αδερφός του ταξίδευαν από την Αθήνα με την αμαξοστοιχία IC 62. Στην 1η Μαρτίου ο αδερφός του είχε γενέθλια. Την 1η Μαρτίου η μοιραία αμαξοστοιχία συγκρούστηκε μετωπικά με την εμπορική προς Αθήνα.

Μία διαρκής αναζήτηση στις λίστες των Νοσοκομείων χαρακτηρίζει τις τελευταίες ώρες των συγγενών των αγνοουμένων. Αυτό ισχύει και για την κόρη 67χρονου αγνοουμένου η οποία θυμάται τις τελευταίες τους συνομιλίες: «μίλησα μαζί του τελευταία φορά 10.15 το βράδυ είπαμε κάποια πράγματα και του λέω μπαμπά έχει πολύ ησυχία μου λέει είμαι στο τρένο γυρνάω σε καμία ώρα θα είμαι εκεί θα τα πούμε από κοντά και αυτό ήταν το τελευταίο που ξέρω. Είχα πάει Αθήνα για κάποιες δουλειές και του είχα κλείσει εγώ το εισιτήριο το τελευταίο για να γυρίσει από Αθήνα και δυστυχώς ήταν το τελευταίο απ’ ότι φαίνεται και ήταν και στο πρώτο βαγόνι».

Οι ελπίδες όσο περνούν οι ώρες ξεθωριάζουν..

Ακόμα και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα γονείς, αδέρφια, φίλοι προσπαθούν να βρουν τους ανθρώπους τους. Είναι η Ιφιγένεια 22 ετών από τα Γιαννιτσά. Είχε πάει με τον φίλο της για το τριήμερο στην Θεσσαλονίκη. Σήμερα η φωτογραφία με την ίδια να χαμογελά κοινοποιείται από την φίλη της, «SOS Βρισκόταν στο τρένο στα Τέμπη και δεν έχουν κανένα σημάδι-νέο της. Δεν βρίσκεται στις λίστες των νοσοκομείων. Η οικογένειά της έχει τρελαθεί από την αγωνία!!! Μήπως κάποιος διασώστης ή οποιοδήποτε γνωρίζει κάτι»;

Και η Σοφία Ταχματζίδου είναι μεταξύ των αγνοουμένων με τους συγγενείς της να αναμένουν καρδιοχτυπώντας ένα τηλέφωνο με μία καλή είδηση. «Αγνοείται. Επέβαινε στο τρένο στα πρώτα βαγόνια. Οποίος την έχει δει ή έχει κάποια πληροφορία παρακαλώ να επικοινωνήσει».

Όπως δηλώνουν συγγενείς αγνοουμένων: «Πιστεύω ότι έχει σκοτωθεί. Ήταν στο βαγόνι τρία και σηκώθηκε να πάρει νερό από το μπαρ και δεν επέστρεψε ποτέ. Εμείς περιμένουμε τώρα ταυτοποίηση των πτωμάτων. Πίσω δεν πρόκειται να έρθουν».

Υπάρχουν και όσοι βλέπουν κατάματα τη σκληρή πραγματικότητα. Όπως ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας από την Αταλάντη που αγνοείται. Ο Χρήστος Χούπας πατέρας της αγνοούμενης δήλωσε: «κόπηκαν τα όνειρα της τόσο νωρίς όλοι οι υπόλοιποι θα βρούμε τον δρόμο μας κάπου κάποτε αυτό όμως αλίμονο, τα αγόρια μου ακόμα ψάχνουν σε νοσοκομεία μήπως είναι παραπεταμένα μήπως ζει μήπως κάνει.. άστα να ψάχνουν εγώ όμως ξέρω ότι το κοριτσάκι μου να το πάρω στο κουτί τεμαχισμένο

Ο Βασίλειος Χατζηχαραλάμπους είναι ο πατέρας του Παναγιώτη, εργαζόμενος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ήταν συνοδός στο μοιραίο δρομολόγιο, τονίζει πως: «είμαστε στη δεύτερη μέρα εντείνεται η αγωνία μας να δούμε τι κάνει το παιδί μου και περιμένουμε να μας ειδοποιήσει η αστυνομία έχουμε δώσει dna για να γίνει ταυτοποίηση».

Η Κατερίνα Βουτσινά δήλωσε: «Δεν ξέρω τι θα παραλάβω, λιωμένο κρέας. Απολαύστε τους δεν ξέρουν να απαντήσουν, δεν ξέρουν τίποτα. Φυσικά θα κάνω μήνυση κι όχι για τα λεφτά εννοείται. Σε όσους έχει ζητηθεί δείγμα DNA αφορά αποκλειστικά νεκρούς. Στο πρώτο βαγόνι, μία φίλη τον έβαλε μέσα. Ο Γιάννης Βουτσινάς είναι νεκρός. Το αίμα των νεκρών, η οργή τους, θα τους πνίξει».

Στην σύγχυση που δημιουργεί η απουσία ονομαστικών εισιτηρίων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αποτέλεσμα να είναι ακόμη πιο δύσκολη η αναζήτηση και καταγραφή των αγνοουμένων. Όπως δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου: «Δεν ήταν όλα τα εισιτήρια ονομαστικά. Μόνο τα ηλεκτρονικά εισιτήρια είναι ονομαστικά, αυτά που κόβονται στον γκισέ δεν είναι ονομαστικά, πάντα υπάρχει περίπτωση να ανέβηκαν πάνω στο τρένο κάποιοι άνθρωποι την τελευταία στιγμή ή κάποιοι συγγενείς να λείπουν ή κάποιοι να μην είχαν ενημερώσει ότι θα ταξίδευαν».

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου, ανέφερε πως: «Σχεδόν δύο 24ωρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη και ακόμα δεν έχει υπάρξει μια επίσημη ανακοίνωση για τον αριθμό των αγνοουμένων. Απευθύνουμε έκκληση στις αρμόδιες αρχές να δώσουν επιτέλους την πραγματική εικόνα για την έκταση της τραγωδίας».

Η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών μέσω dna αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο με στόχο να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Τραγικές είναι οι εικόνες, σαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας, στο νοσοκομείο Λάρισας, καθώς έχει ξεκινήσει η παράδοση των σορών στους συγγενείς

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι κυπριακές Αρχές παρουσία και Ισραηλινών αξιωματούχων για λόγους ασφάλειας θα ελέγχουν ότι πρόκειται να μεταφερθεί από τη Λάρνακα στη Γάζα. Σε ένα εκτενές...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου. Η περιοδεία συντομεύθηκε κατά μία ημέρα...

ΕΛΛΑΔΑ

Τις τελευταίες 24 ώρες, με κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, κάποιοι αγνοώντας την επικινδυνότητα των καιρικών συνθηκών έβαλαν φωτιές για να κάψουν κλαδέματα και υπολείμματα...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών βρέθηκε από νωρίς το πρωί, και το δεύτερο κύμα των συλληφθέντων, σχετικά με τα επεισόδια στου Ρέντη το Δεκέμβριο, και...