Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Έως 27/03 οι εγγραφές στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια – Τι αλλάζει στη διαδικασία εισαγωγής των μαθητών

Η εισαγωγή των μαθητών στην Α’ τάξη των Εκκλησιαστικών Γυμνασίων και Λυκείων πραγματοποιείται πλέον, κατόπιν γραπτής δοκιμασίας, με τους ενδιαφερόμενους να καλούνται να καταβάλλουν την αίτηση εισαγωγής τους ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr έως και την Δευτέρα 27.03.2023 και ώρα 14:00.

Πιο συγκεκριμένα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με δελτίο τύπου, γνωστοποιεί σήμερα (14.03.2023) ότι η εισαγωγή των μαθητών στην Α’ τάξη των Εκκλησιαστικών Γυμνασίων και των Εκκλησιαστικών Λυκείων πραγματοποιείται πλέον, κατόπιν γραπτής δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων, μέσα ερωτήσεων κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής.

Με την διαδικασία αυτή, διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα, η διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας, οι μαθητές αξιολογούνται σε δεξιότητες σχετικές προς την κατανόηση κειμένων της ελληνικής γλώσσας, των μαθηματικών και των θρησκευτικών εννοιών, τις οποίες απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησης αυτών στο Δημοτικό Σχολείο ή το Γυμνάσιο αντίστοιχα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προέτρεψε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εγγραφούν όσοι περισσότεροι δυνατόν μαθητές στα εκκλησιαστικά σχολεία για να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους. Παρόμοια προτρέπει και τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού και της Γ’ Γυμνασίου να τους εγγράψουν στα εκκλησιαστικά σχολεία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ουσιαστική αναβάθμισή τους σε Πρότυπα Σχολεία.

Όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να εισαχθούν στα Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2023-2024, καλούνται να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του γονέα/κηδεμόνα ή τρίτου εξουσιοδοτημένου ατόμου στις σχολικές μονάδες επιλογής.

Για την υποβολή της αίτησης ακολουθείται η διαδρομή:

Αρχική / Εκπαίδευση / Εγγραφή σε σχολείο / Εισαγωγή στα Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά σχολεία“.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει από την Παρασκευή 10.03.2023 και ώρα 14:00 έως και την Δευτέρα 27.03.2023 και ώρα 14:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Σαουδική Αραβία υποδέχεται σήμερα (28/4) ειδική σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), στην οποία αναμένεται να κυριαρχήσει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας...

ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτά είναι σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, τα καταστήματα. Τα μικρά εμπορικά θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, ενώ...

ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδόν 200 φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές συνελήφθησαν χθες (27/4) Σάββατο σε τρία αμερικανικά πανεπιστήμια κατά την εκκένωση από την αστυνομία των καταυλισμών που είχαν στήσει, το...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ θα προωθήσει τις προτάσεις του για την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης και μιας πιθανής σύρραξης μεταξύ Ισραήλ...