Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο Καράβολας στις Λεύκες Πάρου: Μια Μαγική Νύχτα γεμάτη Μουσική, Χορό και Παράδοση – βίντεο φώτο

Ο Καράβολας της Πάρου: Μια Μαγική Πανηγυρική Νύχτα γεμάτη Μουσική, Χορό και Παράδοση

Με επιτυχία που ξεπερνάει κάθε προσδοκία και φέτος πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή του χωριού των Λευκών Πάρου.

Ο Αύγουστος στις Λεύκες της Πάρου σημαδεύεται από μία μαγευτική γιορτή, την γιορτή του Καράβολα, όπου οι ρυθμοί της μουσικής και ο χορός συνδυάζονται με τη γεύση των ντόπιων μεζέδων και το άρωμα του κρασιού, δημιουργώντας μια αξέχαστη εμπειρία για κάθε παρευρισκόμενο.

Η γιορτή του Καράβολα, ένα φαινόμενο που ανανεώνει την παράδοση και φέρνει συνάμα την ευφορία και τη χαρά στην καρδιά του καλοκαιριού.

Κάθε χρόνο, τον μήνα του Αυγούστου, οι Λεύκες φιλοξενούν αυτή την υπέροχη γιορτή, που μεταμορφώνει τον τόπο σε έναν πανηγυρικό χώρο, γεμάτο ζωντάνια και ενέργεια. Οι ντόπιοι και οι επισκέπτες συρρέουν από κάθε γωνιά του νησιού, γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με την αίσθηση της ανυπομονησίας και της ανυποχώρητης περιέργειας.

Ο ήχος της ορχήστρας πλαισιώνει τον χώρο, ενώ τα νησιώτικα τραγούδια γεμίζουν τη νύχτα με μελωδίες που αγγίζουν τις καρδιές όλων. Οι παρευρισκόμενοι, σε μια αγκαλιά με τη μουσική, χορεύουν με ενθουσιασμό και αφήνονται στη ροή των συναισθημάτων. Ο χορός και τα τραγούδια συνεχίζονται ακάθεκτα μέχρι τα πρώτα φώτα της αυγής, δίνοντας στη νύχτα μια μαγική διάσταση.

Πάνω από χίλια άτομα, ντόπιοι και επισκέπτες, συνερχόμενοι από διάφορες γωνιές του κόσμου, συμμετείχαν και φέτος σε αυτήν την εορταστική συγκέντρωση. Η ποικιλία των προσώπων και των κουλτούρων δημιουργεί ένα μοναδικό μωσαϊκό, με κοινό παρονομαστή την αγάπη για την παράδοση, τη μουσική και τον χορό.

Εν ολίγοις, η γιορτή του Καράβολα στις Λεύκες της Πάρου είναι ένα φωτεινό φάρος που αναδεικνύει την πλούσια κουλτούρα και τη ζωντανή πνοή του νησιού. Εκεί, οι παρευρισκόμενοι ενώνονται σε μια μεγάλη πανηγυρική αγκαλιά, ευγνώμονοι προς τους διοργανωτές για την αξέχαστη εμπειρία, αλλά κυρίως προς τους εθελοντές που με το πάθος και την αγάπη τους κατάφεραν να κάνουν αυτή τη γιορτή πραγματικότητα. Μέσα από τη γιορτή αυτή, η παράδοση ζει και ανανεώνεται, ενώ οι ψυχές χορεύουν σε ένα ατελείωτο πάρτι μέχρι την αυγή της νέας ημέρας.

Πολλά ευχαριστώ στους εθελοντές, στον πρόεδρο του ΥΡΙΑ, κ. Αποστόλη Παντελαίο, σε όλα τα πολύτιμα μέλη του  συλλόγου ΥΡΙΑ που και φέτος διοργάνωσαν αυτή τη μεγάλη γιορτή. Συγκινητική η στιγμή όπου οι εθελοντές ανέβηκαν στην πίστα και χόρεψαν τον παραδοσιακό μπάλλο, τον πιο “ναζιάρικο” χορό χορεύοντας σε ζευγάρια και μαγεύοντας τους πάντες.

Οι εθελοντές, οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, μάγεψαν τους καλεσμένους με τον παραδοσιακό μπάλλο, ένα χορό που εκπέμπει τον παλιό καιρό, αλλά και τον ενθουσιασμό του παρόντος. Σε ζευγάρια, οι εθελοντές με κάθε βήμα τους, φανέρωσαν τον ρυθμό της καρδιάς τους και την αφοσίωσή τους στην παράδοση.

Ο “ναζιάρικος” χορός, που συνδυάζει τον σεβασμό και τη διασκέδαση, έγινε η πηγή μιας ανεπανάληπτης μαγείας. Τα βήματα τους, συντροφιά με τη μουσική, δημιούργησαν ένα εκπληκτικό θέαμα που κατάφερε να μαγέψει το κοινό. Εκείνη την στιγμή, ο χρόνος φάνηκε να εξαφανίζεται και οι χορευτές σε αρμονία μεταφέρθηκαν σε έναν κόσμο όπου η παράδοση και η χαρά συναντιούνται.

Και του χρόνου να είναι όλοι καλά και να ξαναζήσουμε την μοναδική αυτή εκδήλωση

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κουφονήσι: Μονοήμερη εκδρομή από τη Νάξο για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου Τη Δευτέρα του Πάσχα 6/5 θα πραγματοποιηθεί ημερήσια κρουαζιέρα με την KERRAS...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κλειστό Γυμναστήριο Σαντορίνης: «2 η Εθνολογική Παρουσίαση Παραδοσιακών Φορεσιών» Διαβάστε τι αναφέρει η σχετική πρόσκληση που δημοσιεύθηκε από τον Δήμο Θήρας: Με φόντο την...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Δύο στις 10” η Νάξος – Κυριακή του Πάσχα με χορό, κέφι και τραγούδι! (vid) Την Κυριακή του Πάσχα, οι...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΕΚΥΤ: Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα “Κυκλάδες: Φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον υπό απειλή;” Η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου (ΕΚΥΤ), ο παγκυκλαδικής εμβέλειας σχηματισμός, που εκπροσωπεί ...