Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συμμετοχή του ΓΝ-ΚΥ Νάξου στη 2η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού

Συμμετοχή του ΓΝ-ΚΥ Νάξου στη 2η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, διοργανώνει σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», τη 2η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού Οστών: «Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Στη δράση συμμετέχει το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ», για τα Νοσοκομεία του Νομού Αχαΐας.

Η δράση θα λάβει χώρα από τις 09 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2023, με αφετηρία το Περίπτερο της Ε.Ν.Ε. στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 16, ισόγειο – Stand: 12) και θα συνεχιστεί σε  81 Νοσοκομεία πανελλαδικά.

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι το ΓΝ-ΚΥ Νάξου είναι ένα από τα νοσοκομεία που συμμετέχουν σ’ αυτήν την πανελλαδική προσπάθεια και καλούμε όλους του πολίτες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, αλλά και όλους τους επισκέπτες του νησιού, να δηλώσουν παρόντες και να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών,   δίνοντας μ’ αυτήν την προσφορά ελπίδα στους ασθενείς με καρκίνο που περιμένουν κάποιον από εμάς να τους χαρίσει ένα πολύτιμο δώρο ζωής.

Γι’ αυτόν τον σκοπό σας περιμένουμε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 από τις 8:00 έως και τις 14:00 στο νοσοκομείο μας χωρίς ραντεβού ή κάποια προετοιμασία.

Θα συμπληρώσετε απλά την αίτηση εθελοντή δότη και θα γίνει η δειγματοληψία από τις νοσηλεύτριές μας, που εκπαιδεύτηκαν γι’ αυτόν το σκοπό.

Είναι πολύ απλό να γίνει κάποιος εθελοντής δότης! Χρειάζεται θέληση, ενδιαφέρον και αγάπη για το συνάνθρωπο και λίγο σάλιο σε μία μπατονέτα!

Αγαπητέ πολίτη, για να εγγραφείς ως εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο μυελού των οστών αρκεί:

1)Να είσαι 18-45 ετών και υγιής

2)Να συμπληρώσεις αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό.

3)Να δώσεις δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου) .

Το δείγμα αυτό αποστέλλεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο για την εξέταση της ιστικής σου ταυτότητας και ανώνυμα, με έναν κωδικό αριθμό, καταχωρείσαι στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Ας σκεφτούμε όλοι ότι σε αυτό το αρχείο βρίσκονται οι ελπίδες των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών από όλο τον κόσμο. Ας αναλογιστούμε ότι αυτοί οι ασθενείς μπορεί να τύχει να είναι οι δικοί μας άνθρωποι!…

Στις παρακάτω ιστοσελίδες μπορείτε να διαβάσετε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τα κριτήρια που θα πρέπει να πληροί κάποιος για να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών:

(https://oramaelpidas.gr/el/thelo-na-gino-ethelontis-dotis/#poios-mporei-na-ginei-dotis),

(https://www.xarisezoi.gr/iatrika-kritiria/),

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ολόκληρη η εκπομπή «Αρένα» του ΑΝΤ1 με αφιέρωμα το Πάσχα σε Σύρο και Τήνο (vid) Την Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου, η εκπομπή «Αρένα»...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στη Βουλή μέσω του Φίλιππου Φόρτωμα το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, προς...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμος Τήνου: Αποφασιστικές Κινήσεις για το Βιολογικό – Η επέμβαση της ΕΥΔΑΠ Διαβάστε τι αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση ο Δήμος Τήνου: Μετά από...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η νέα συνεργασία της kois-optics με την boutique του Elia Mykonos Resort είναι γεγονός. Τώρα μπορείτε να βρείτε premium κομμάτια της συλλογής μας στη...